BMW E36 318IS M44. Przeróbka gazu III generacji na sekwencję

29 Kwi 2011, 07:58

Witam, nie znalazłem podobnego wątku więc zakładam temat, nie napisałem marki instalacji gazowej gdyż w tym temacie to według mnie nie istotne. Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E36 318 IS z silnikiem M44(1,9 benzyna) rok 1996. Jest w nim założona od 4 lat instalacja gazowa III generacji( na zwykłym mixerze) od dawna ta instalacja faluje mi na zimnym silniku(próbowałem ustawiać dawki gazu-daremnie gaziarze powiedzieli że konieczna jest zmiana regulatora 300zl) ale to nie o tym. Zastanowiło mnie: CZY OPŁACALNE JEST PRZEROBIENIE TEJ INSTALACJI NA SEKWENCJE w cenie 1100zl? Spalanie gazu teraz waha się od 9,5-13,5l, przejeżdżam ok 15-20 tys km rocznie. Proszę o opinię.
przemo92
Nowicjusz

Miejscowość: jasło

01 Maj 2011, 16:39

jeśli masz instalację na mikserze to nie jest to III generacja tylko II. M44 opłaca się przerobić na sekwencje, ale nie za 1100 zł bo tylko problemy będą więc lepiej już jest wymienić reduktor i usprawnić to co masz.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...