Witam,
Od roku posiadam BMW E36, rocznik 1991 z automatyczną skrzynią biegów. Jakiś czas temu pojawił się problem ze zmianą biegów.Problem polega na tym że samochód zmienia biegi, ale przy bardzo wysokich obrotach rzędu ok 5 tys obrotów. Dodatkowo świeci się
kontrolka która wygląda jak śruba. Samochód wstawiłem do warsztatu,okazało się że wyciekał olej ze skrzyni. Została wymieniona uszczelka, zmieniony olej. Niestety problem pozostał. mechanik się poddał, oddałem samochód do innego warsztatu, tym razem mechanik sprawdzał go "ręcznie" od strony elektronicznej i według niego wszystko jest ok. Mechanik twierdzi że ze skrzynią jest wszystko ok, ale że nie ma połączenia skrzyni z silnikiem. Po podłączeniu auta do komputera wyświetla się komunikat "brak połączenia". Na dodatek mechanik twierdzi że skrzynię sprawdzał gdzieś i ona działała. Już od półtorej miesiąca samochód stoi w warsztacie i nikt nie wie co mu dolega. Pod koniec tygodnia jestem umówiony z innym mechanikiem i mam nadzieje że może coś ruszy.
Może ktoś wie co może mojemu samochodzikowi dolegać, liczę na jakąś pomoc , może podpowiedź, z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje.
![Uśmiechnięty :)]()