Bmw e36 compact

05 Lip 2011, 18:48

witam. chcialbym dowiedziec sie wiecej o tym wyszydzanym przez wszystkich posiadaczy bmw compakcie. otoz przegladajac allegro widze ze compacta mozna kupic duzo taniej niz coupe i pomyslalem ze moze jednak warto go kupic. nie interesuja mnie opinie ze zle wyglada (bo przod ma taki sam jak reszta e36 a tyl to kwestia gustu, niektorym hatchbacki podobaja sie bardziej niz coupe), ze jest babski, albo ze to bmw dla ubogich. ogolnie nie interesuja mnie tego typu stereotypowe opinie, a jakby mnie interesowaly to od kazdego bmw trzymal bym sie z daleka.
no ale do rzeczy. glownie chodzi mi o porownanie compacta z coupe bo tylko te dwa rodzaje nadwozia wchodza w gre. po pierwsze - jak to jest z tym zawieszeniem? compact ma niby tylne zawieszenie od e30, ale jaki to typ zawieszenia? bo nie moge znalesc takiej informacji. i jaki jest w pozostalych e36. no i oczywiscie jak to sie przeklada na wlasciwosci jezdne, komfort, zakrety itp :) nastepna sprawa jest miejsce w srodku. nie znalazlem zadnych informacji jako by compact mial srocony rozstaw osi wiec domyslam sie ze jest taki sam jak w coupe. w coupe siedzialem juz wielokrotnie i wiem jak tam jest, ale nie mam porownania do compacta bo w nim nie siedzialem, i tu mam pytanie do kogos kto siedzial i w jednym i w drugim i moze cos powiedziec na ten temat. ale nie obchodzi mnie ze w compakcie jest CHYBA ciasniej albo odwrotnie, tylko pewne informacje. wiem napewno ze w coupe na tylnej kanapie osoby wysokie nie maja za dobrze. jak jest z tym w compakcie? na oko wydaje mi sie ze powinno byc wiecej miejsca nad glowa,no ale na oko to nie miara :)
no i jak to jest z tymi wlasciwosciami jezdnymi? jak sie przeklada to inne zawieszenie z tylu i mniejsza dlugosc pojazdu na pokonywanie zakretow i komfort jazdy?
i jeszcze pytanko ... czy compact jest tak zadko spotykany w drifcie dlatego ze jest 'brzydki' i takim 'nie wypada', czy jego wlasciwosci jezdne sa pod tym wzgledem gorsze od pozostalych?
tylko prosze nie odsylajcie mnie do innych tematow albo do szukajki. i tak juz sporo szukalem ale znalezienie jakichs konkretnych informacji a tym bardziej zebranie tych wszystkich informacji do kupy nie jest takie latwe ...
mrmatyj
Nowicjusz

Miejscowość: polska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...
    Renault MORPHOZ - elektryczny samochód przyszłości
    Renault jak zawsze proponuje samochód, który wręcz fizycznie dostosowuje się do różnych potrzeb rodziny. Elektryczny - zaprojektowany na nowej platformie modułowej CMF-EV, opracowanej przez Alians, która ...