Bmw E36 coupe z 1995

26 Lip 2009, 22:18

prosze o pomoc zastanawiam si nad beta BMW E36 coupe z 1995 roku na ful wyposażeniu czarna półskóra, fotele m technic, klimatronic dwustrefowy, kierownica ///M pakiet, 2 poduszki powietrzne ma gaz i 230 tys przebiegu ma wymienione oleju, filtrów, świec itp, dobrej jakości sprzęt grający, komplet kół zimowych, czy taka fura jest warta 12 tys zl?? i jak z awaryjnoscia i czesciami?? jestem mlody i taka sportowa furka oka tylko z 2 strony nie chce lng w warsztacie siedziec-ja nie znam sie na mechanice i czy taki przebieg na gazie dobrze wrocy silnikowi?? co bym musial na dzien dobry z silnikiem zrobic?? rozzad czy cosik jescze
basstek69
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

27 Lip 2009, 03:35

jak z awaryjnoscia

Wiem, że BMW lubi mieć wycieki oleju (silnik, skrzynia biegów, tylny most) końcówki drążków, łączniki stabilizatorów wymieniać trzeba często. Niektóre samochody jeżdżące na LPG miewają też skłonności do konsumowania oleju w znacznych ilościach. Słabe zabezpieczenie antykorozyjne progów - gniją.
czesciami??

Są ogólnodostępne, stosunkowo tanie.
czy taka fura jest warta 12 tys zl

Sądzę, że musiałaby być w doskonałym stanie technicznym. Ale na moje to i tak za dużo, kumpel miesiąc temu wychaczył podobna bawarkę 94 za 5 tys.
jestem mlody i taka sportowa furka oka

ty;ny napęd i duża moc może być zabójcza dla młodych kierowców,
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

27 Lip 2009, 07:57

230tys. przebiegu i 1995r to nie jest super , jak chcesz to szukaj takie BMWktorym moglbys troche pojeździć przynajmiej do 200tys.przebieg i cos mlodszego albo pomysl o Oplu Vectra 1999r juz znajdziesz bo patrzylem bo niedlugo tez bede kupywal takie autko.Tylko to nie jest auto typu BMW wlasciwie roznia sie tylko tym ze pochadza z tego samego panstwa
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

27 Lip 2009, 07:58

Bez przesady za 5 tys ciezko dostac trojke z tego roku w sedanie a w coupe sa znacznie drozsze.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

27 Lip 2009, 09:39

rustin napisał(a):Bez przesady za 5 tys ciezko dostac trojke z tego roku w sedanie a w coupe sa znacznie drozsze.

Ostatnio mój szwagier e36 spredał za 6000 zł rok produkcji był 1996/1997 przebieg 230000km po remoncie zrobione około 100 km

Jak ją kupował dał za nią 12000zł pojeździł trochę i założył gaz sekwencje za 3500zł jakieś pół roku temu przydarzyła mu się usterka nie wiem dokładnie co ale remont jej kosztował 5000zł i do tego doliczyć trzeba drobne usterki miedzy czasie jakie się mu przytrafiały

Prosty rachunek na same części w ciągu 1,5 roku wydał 10000 z hakiem i błagam nie mówcie mi że niemieckie samochody są bezawaryjne

Teraz szwagier ma Alfę 147 i jest z niej zadowolony bo do serwisu zagląda tylko na przeglądy
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka