BMW E36 - czujnik temperatury zewnętrznej i klimatyzacja

18 Lip 2019, 19:23

Niedawno kupiłem BMW E36 1997r mam problem z temperaturą na wyświetlaczu pokazuje -40 stopni i nie działa klimatyzacja :/ czego to wina ? I gdzie to się znajduję
Dzikibydlak14
Obserwowany

18 Lip 2019, 19:54

na wyświetlaczu pokazuje Ci temperaturę zewnętrzną -40 sugeruje uszkodzenie czujnika.

Co do klimatyzacji to za mało informacji aby Ci pomóc, najlepiej się wybierz do ludzi od klimy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lip 2019, 09:46

Dzikibydlak14 napisał(a):I gdzie to się znajduję
Czujnik temperatury zewnętrznej powietrza powinien być od strony kierowcy przy wiązce kabli które idą do przedniej lampy. Powinny to być cienkie kabelki w kolorach brązowym i zielonym. Sam czujnik powinien być z lewej strony (strona kierowcy) gdzieś na wysokości halogenu, tunelu chłodzącym skierowanym na lewe koło. Musisz poszukać po takich wskazówkach nie powinno być to trudne :)

Jak wymienisz czujnik i klima nie ruszy przy pokazywaniu prawidłowej temperatury to trzeba będzie zrobić serwis i sprawdzić co tam się dzieje.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Kultura jazdy w korkach - czy też tak jeździcie?
    Mamy miesiące w których na drogach jest ciaśniej niż zwykle. Wtedy częściej niż zazwyczaj możemy spotkać się z zatorami na drodze. W takiej sytuacji częściej też możemy zostać mimowolnymi świadkami lub nawet ofiarami ...