BMW e36,e46 |Audi A4 b5, b6

09 Wrz 2014, 19:20

Mi też wydawało się to conajmniej dziwne, ale nie wiem co robić x) jeszcze coś jest z klimatyzacją i podobno auto ma hulać :) Więc się zastanawiam ._.
Gość68990

09 Wrz 2014, 19:32

320i to demon predkosci nie jest, ale zbiera sie. Zdrowa sztuka robi niskie 9 s do setki. Mimo to A4 1.8T 150 ps moze byc deczko szybsze. Choc nie musi.

Moze lepiej w tej cenie poszukac wystawionej za 7 tysi 325i/323i w sedanie? Tam juz jest jazda na poziomie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Wrz 2014, 20:42

to nie lepiej dołożyć 3 tyś do tych 7 i szukać e46? Mniej "siuśków" tym śmiga, bo nie takie tanie. I tatuś na 18stke raczej nie kupi.
Gość68990

09 Wrz 2014, 20:53

10k to jeszcze troche mało niestety a dwa są osoby które kupują synusiowi na początek takie BMW.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Wrz 2014, 20:59

Kto bogatemu zabroni, racja. Ale tak, czy siak, jest mniejsze prawdopodobieństwo na dojechany egzemplarz.
Gość68990

09 Wrz 2014, 21:39

bartek9405 napisał(a):Kto bogatemu zabroni, racja. Ale tak, czy siak, jest mniejsze prawdopodobieństwo na dojechany egzemplarz.

E36 za 10k vs E46 za 10k??? No nie wiem czy jest mniejsze prawdopodobieństwo na zajechaną sztukę :D... Wysoki pułap cenowy E36 i niski E46... Generalnie E36 i E46 będą zajechane w trochę inny sposób... E46 Jako nowsza generacja ma za sobą mniej przygód, z kolei E36 z racji że jest starsze -> tańsze jest bardziej katowane :yes:. Z tym że porównując E46 i E36 za te same pieniądze... Nie trudno zgadnąć która powinna wyglądać lepiej.

bartek9405 napisał(a):to nie lepiej dołożyć 3 tyś do tych 7 i szukać e46? Mniej "siuśków" tym śmiga, bo nie takie tanie. I tatuś na 18stke raczej nie kupi.

To nie lepiej dołożyć te 3k i poszukać jakiegoś zadbanego E36??? Chyba lepiej mieć zadbane E36 niż zajechane E46... Czy Ty chcesz koniecznie Coupe??? Bo tak stwierdziłem po tych ogłoszeniach.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...

10 Wrz 2014, 15:07

E36 Coupe, e46 sedan lub coupe. Kombi, nigdy x)
Gość68990

10 Wrz 2014, 16:28

Za 10k e46 możesz mieć jedeynie w marzeniach, chyba że resoraka na półkę, to owszem.
Za 10k możesz luknąć na Cougara, Astre Bertone lub Puga 406 coupe. Będą to młodsze auta, niekoniecznie szybsze, szczególnie Astra bo to będzie 1.8
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Wrz 2014, 20:46

Cytuję Wam dialog z tym Panem od 320stki:

Ja: Witam, Panie Bartłomieju :)
Prosiłbym, żeby napisał mi Pan tutaj jeszcze raz na chłodno co jest do naprawy.
Przypominając sobie dialog, wspomniał Pan, że samochód jest bezwypadkowy, tak?

Ogłoszeniodawca: Witam ! z tego co mi wiadomo sworzeń lewego wachacza , takie info dostałem od diagnosty , ręczny trzyma ale powinno się go jeszcze mocniej podkręcić to tyle co wiem . Oświetlenie działa, elektryka działa, układ chłodzenia oraz hamulcowy ok , silnik ok , wymiana oleju przypada w listopadzie. Z informacji od mechanika wiem że samochód podłużnice ma oryginalne i ramę prostą to wiem od fachowca. Co do ceny jestem otwarty i myślę że w bezpośredniej rozmowie ustalibyśmy meritum, pozdrawiam i zapraszam do spotkania i omówienia szczegółów.

Ja: coś jeszcze Pan wspominał o sprzęgle, żeby szybko odejmować, czym to jest spowodowane?

Ogłoszeniodawca: chodzi o to że pedał sprzęgła nie zawsze prawidłowo odsprężynowuje i cofa się do początku.
Gość68990

10 Wrz 2014, 21:39

Koleś burakiem nie jest sądząc po gadce, a to już duży plus jak kupujesz stare BMW. :ok:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

12 Wrz 2014, 18:37

No i niestety. Nie zdałem matury, więc 5k nie dostanę od rodziców (do samochodu).
Czyli jednak e36, a poprawa matury za rok.
Dzisiaj sprawdziłem tego:
[link do oferty na Olx wygasł]
Odpalił dopiero za drugim razem, gaz zwykły, właściciela nie było (jego dziewczyna, która dojeżdżała nim do pracy). Mówiła, że jest to samochód przejściowy, bo miała go tylko półtora miesiąca - troche lipa, bo nie wiem co w nim było robione przez poprzednika i jak był eksploatowany - czyli samochód zagadka. Silnik troche brudny był od oleju (wydaje mi się, że miał wycieki, ale nie sprawdziłem dokładnie). Bagażnik się nie otworzył, choć chciałem sprawdzić pojemność i umiejscowienie butli. Do tego wszystkiego, cena za jaką oddadzą (chyba ze względu na alufelgi) to 4000 tyś zł. Blacha i lakier - ok, Lampy z przodu nie oryginalne; więc zapytałem czy miał kolizje. Troche się zmieszała (?!) po czym stwierdziła, że nic Jej na ten temat nie było wiadomo. Sprawdziłem szczelność między zderzakiem a maską, ale "Polacy to takie cwaniacy", że i tam nawet idealnie zaszpachlują.

I ch...a wie co robić. Kredyt mi odradziliście, jeden jest ok, ten 2.0 ale bez gazu + koszty ubezpieczenia też troche wyniosą, ten 1.6 to taka zagadeczka, ale ubezpieczenie będzie mniej kosztowne (ciekawe o ile, przecież to i tak BMW).

Chyba zrobie tak, że kupię ten 1.6 z gazem, 500 zł co miesiąc na czynsz dam rodzicom, resztę z wypłaty (jakieś 800 zł) bede zostawiał na e46, za rok jak napiszę tą nieszczęsną maturę z matematyki, w nagrodę (samemu sobie) przesiąde się na e46 (+ może awans dostane w pracy ._.) - teraz muszę być optymistą. Mówią mi, że mam iść zatopić smutki w szklance wódki, ale wolę nie ;)
Gość68990

12 Wrz 2014, 19:06

Ja bym odpuścił, sam sie prosisz o kłopoty. Jak ja widzę takie tandetne lampy z TESCO to mnie na wymioty zbiera i już zapala się lampka "jakiś prawilny ziomeczek" tym jeździł. W dodatku 1.5 miecha jeździła tym więc kolejny argument za tym że szkoda zachodu.
Koniu
Forumowicz VIP

12 Wrz 2014, 19:15

jak kupie ten 2.0 to po wsadzeniu gazu nie sprzedam go z zyskiem, więc bd musiał przy nim zostać, a szkoda, bo rocznik mnie odstrasza (92), co za tym idzie, bardzo istotne - bezpieczeństwo podczas kolizji.
Muszę coś mieć, aby dojechać te 10 km, a o 5-tej nie ma autobusu. Mindfuck, mieliście kiedyś taki dylemat? :)
Gość68990

12 Wrz 2014, 19:19

Zamiast tak spinać na stare sypiące się BMW za 4-5k kup jakiegoś zwykłego kompakta czy auto miejskie a jak zdasz maturę kup coś lepszego
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Wrz 2014, 19:19

Napisz mi jeszcze raz skąd jesteś to coś poszukam fajnego. Musi być koniecznie BMW?
Koniu
Forumowicz VIP