BMW e36,e46 |Audi A4 b5, b6

12 Wrz 2014, 22:50

bartek9405 napisał(a):Odpalił dopiero za drugim razem

Mało istotne przy zakupie takiej E36.

bartek9405 napisał(a):gaz zwykły

Średnio, właściwie to źle ale do przeżycia.

bartek9405 napisał(a):właściciela nie było (jego dziewczyna, która dojeżdżała nim do pracy)

Przy takich historiach zdecydowanie radzę włączyć lampkę ostrzegawczą.

bartek9405 napisał(a):Mówiła, że jest to samochód przejściowy, bo miała go tylko półtora miesiąca - troche lipa, bo nie wiem co w nim było robione przez poprzednika i jak był eksploatowany - czyli samochód zagadka.

Równie dobrze mogła Ci powiedzieć że miała go 10 lat i serwisowała w ASO... Byłoby lepiej??? Daj spokój. Po słowach poprzedniego właściciela i tak się nigdy tego nie dowiesz. Nawet jeśli ktoś mówi prawdę to nie podłączysz go pod wykrywacz kłamstw... Nie słuchaj historii tylko oglądaj samochód, właściciel jest Ci potrzebny tylko do umowy.

bartek9405 napisał(a): Silnik troche brudny był od oleju (wydaje mi się, że miał wycieki, ale nie sprawdziłem dokładnie).

Widocznie sobie cieknie...

bartek9405 napisał(a):Bagażnik się nie otworzył, choć chciałem sprawdzić pojemność i umiejscowienie butli.

Średnio mi się podobają te historie.

bartek9405 napisał(a):Do tego wszystkiego, cena za jaką oddadzą (chyba ze względu na alufelgi) to 4000 tyś zł.

No oglądałem to BMW 3 sekundy... Jak stargujesz na 600 zł to bierz po czym sprzedaj na części, inaczej sobie daruj.

bartek9405 napisał(a):Lampy z przodu nie oryginalne; więc zapytałem czy miał kolizje. Troche się zmieszała (?!) po czym stwierdziła, że nic Jej na ten temat nie było wiadomo.

Bo zadałeś pytanie jakby miała go od nowości, a miała go 1,5 miesiąca. Jedną, mocniejszą miał na bank.

bartek9405 napisał(a):Sprawdziłem szczelność między zderzakiem a maską

Zapomnij... Marne szanse na wykrycie czegoś w taki sposób (w E36). Nikt nie naprawia E36 "blacharsko-lakierniczo" bo w tej chwili to się nie opłaca finansowo... Kiedyś gdy był to drogi samochód, owszem. Powiedziałbym że naprawiali go artyści w swoim fachu... Oni nie zostawiają szczelin które można zmierzyć na palce... Więc to wszystko zależy.

bartek9405 napisał(a):jak kupie ten 2.0 to po wsadzeniu gazu nie sprzedam go z zyskiem, więc bd musiał przy nim zostać,

A jakie E36 chciałbyś sprzedać z zyskiem??? Daj spokój, nawet tak nie myśl...

bartek9405 napisał(a):, a szkoda, bo rocznik mnie odstrasza (92), co za tym idzie, bardzo istotne - bezpieczeństwo podczas kolizji.

W czym 92 rocznik jest bardziej niebezpieczny??? Oglądasz te samochody jakby miały po 3 lata i jeździli nimi właściciele małych przedsiębiorstw... PRZECENIASZ ICH STAN! Odnoszę wrażenie jakbyś uważał iż jest masa zadbanych E36 na rynku, a nie ma ich już prawie wcale. Mój znajomy będzie chyba sprzedawać swoje E36 które ma od 10 lat... Kombi ( co prawda 2.8 ) ale myśli żeby je wystawić za 25k.

mike1735 napisał(a):Zamiast tak spinać na stare sypiące się BMW za 4-5k kup jakiegoś zwykłego kompakta czy auto miejskie a jak zdasz maturę kup coś lepszego

Koniu napisał(a):Napisz mi jeszcze raz skąd jesteś to coś poszukam fajnego. Musi być koniecznie BMW?

Popieram obu Panów :ok:... Rzadko MI się o to zdarza pytać... Musi być BMW :mrgreen:??? Tak poważnie to myślę że powinieneś kupić coś co będzie jak najtańsze w explo przez rok-dwa i jednocześnie odkładać kasę na zadbane E46 lub przez pół roku chociaż i powiększyć sobie grono poszukiwań wśród E36. E46 Też sobie elegancko stanieje w tym czasie. Nie napalać się na pierwsze trupy na które Cię stać i masz blisko bo to może Ci utrudnić odkładanie nawet na nowe buty...

Pozdrawiam :).
Ostatnio edytowany przez Vermin 14 Wrz 2014, 00:58, edytowano w sumie 4 razy
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

13 Wrz 2014, 00:34

Dotychczas jeździłem samochodem z napędem na przód.
Zanim przesiąde się na e46, wole mieć doświadczenie w tylnonapędówkach.
Hmm, opel omega, Mercedesy - z tego co mi wiadomot te są RWD, jeszcze jakieś na naszym europejskim rynku? :)
Gość68990

13 Wrz 2014, 01:15

Scorpio, Sierra na przykład
Koniu
Forumowicz VIP

Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Wrz 2014, 08:22

W czym problem? Bo masz do wydania 6 tysi, więc celujesz w E36 wystawione za 6500 - 7000 i bez problemu ładne kupisz do 2.0...

Ps. Jak można nie zdać matury...? :shock:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Wrz 2014, 10:32

Tez zadaje sobie to pytanie.
Drugi raz z rzędu miałem 26% (matma), wstyd jak ch...a.
Miałem przez 2 miesiące się uczyć, rodzice chcieli mi zapewnić korepetycje - odmówiłem. Wracałem z pracy po 14stej i juz nie miałem siły na nic. Teraz mam 9 miesięcy na "królową nauk".
Przepraszam za "off topic", wracając do tematu;
Dzisiaj jadę zobaczyć jeszcze tą sztukę (o ile się odezwie):
[link do oferty na Olx wygasł]
ew. zdam relacje :)
Gość68990

13 Wrz 2014, 10:36

bartek9405 napisał(a):Dzisiaj jadę zobaczyć jeszcze tą sztukę (o ile się odezwie):
[link do oferty na Olx wygasł] ... b79874ac38
ew. zdam relacje
Młodość i gniewność właściciela aż bije od tego samochodu :shock:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Wrz 2014, 10:58

bartek9405 napisał(a):Dzisiaj jadę zobaczyć jeszcze tą sztukę (o ile się odezwie):
[link do oferty na Olx wygasł] ... b79874ac38
ew. zdam relacje :)

To BMW nie wygląda za dobrze. Jest już prawdopodobnie mocno dojechane i dlatego ktoś je sprzedaje.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

13 Wrz 2014, 13:09

Przeciez matura podstawowa z matmy to poziom podstawowki obecnie... Az mi sie Ciebie zal zrobilo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

13 Wrz 2014, 13:35

Tak, przebimbałem 4 lata tak na prawdę, nie robiąc pod tym względem nic. Angielski zdany, język Polski też spokojnie. Chciałem z dodatkowych historię i WOS wybrać, ale po napisaniu próbnej z matematyki się przeraziłem :)
Wgl. po cholerę się pcham na politechnikę, jak matematyka to tam podstawa. Fuck logic.
Gość68990

13 Wrz 2014, 13:49

bartek9405 napisał(a):Wgl. po cholerę się pcham na politechnikę
:shock:
Przepraszam, że pociągnąłem ten offtop, ale nie mogę uwierzyć, że myślałeś o polibudzie z 2 razy oblaną podstawą z matematyki.
Silu
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: E46, CX-7
Silnik: M54, 2.3 Tubo DISI

13 Wrz 2014, 14:51

To BMW sprzedaje sie już chyba z pół roku..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Wrz 2014, 17:11

To na jakiej politechnice teraz przyjmuja bez matmy? :lol: Albo z podstawka ledwo co zdana...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

13 Wrz 2014, 17:42

Zaocznie do Koszalina i do Gdańska bym się dostał. Kolega pokazywał mi progi punktowe, najniżej na liście miał 3,75 punkta ;)
Po raz kolejny, sorki za : off Topic :)
w poniedziałek idę wypłacić pieniądze i kupuje tą z silniczkiem 1,6 ze względu na zdrowe blachy. Potem zbieram na e46, zostawiam alufelgi (są piękne!) i e36 sprzedam za rok :)
Gość68990

14 Wrz 2014, 01:45

[link do oferty na Olx wygasł] - Dodane o 11:16, 8 Września 2014, id ogłoszenia: 101023329

RLY? Proszę...

[link do oferty na Olx wygasł] - Dodane o 11:35, 24 Czerwca 2014, id ogłoszenia: 92887505

[link do oferty na Olx wygasł] - Dodane o 16:46, 15 Sierpnia 2014, id ogłoszenia: 99839229

[link do oferty na Olx wygasł] - Dodane o 18:02, 6 Lipca 2014, id ogłoszenia: 94589323

Porównaj domki w tle ;). To tak...

Domyśliliśmy się już wszyscy że wszystkie on wystawiał...

24 Czerwca.
6 Lipca.
15 Sierpnia.
8 Września.

W dodatku walona jak siemasz...

bartek9405 napisał(a):i kupuje tą z silniczkiem 1,6 ze względu na zdrowe blachy.

A jakie miały by być od typa który o ile się nie mylę jest blacharzem + lakiernikiem + co miesiąc wystawia powypadkowe błyszczące E36... Super po prostu :ok:.

Masz, zajęło mi to 3 minuty:

Tak wiem że z połowa to diesle... Ze względu na to że bardzo słabo przyspieszają i cieszą się średnią opinią na temat awaryjności (prawdziwą lecz często mocno podkolorowaną) budy TD/TDS'ów to najlepiej zachowane budy w całej gamie E36. Co więcej same E36 z klekotami pod maską są zwykle dużo bardziej zadbane... Prawie nikt ich nie chcę, moim zdaniem coś takiego i tak Ci starczy na te dojazdy. Fakt -> diesel zawsze jest bardziej awaryjny ale lepiej kupić zadbanego TD/TDS'a niż zajechaną benzynę... A to 1.6 Wcale nie jest taką wyścigówką przy np. 2.5 TDS.

Zastanów się dobrze żebyś potem nie żałował... Bo kwiatki wychodzą po 4-6 miesięcy w E36 na handel i mam nadzieję że blacharz się nie przewróci jak obejrzy podłużnice tej coupe'ty która powinna być już po ostatnim lifcie a błotniki ma od 92r. Nie wspomnę już o reszcie... Prostowane na ciepło E36 może być spasowane pod ideał, można tego nie czuć w trakcie jazdy bo przy naprawie budę układa się jak glinę... Kwiatki wychodzą przy tfu, tfu kolizjach gdy takie samochody potrafią się składać jak paczka fajek... Sworznie do wymiany, wyjący most, małe ogniska korozji to wszystko małe piwo, nie warto czepiać się takich OCZYWISTYCH W TYCH SAMOCHODACH rzeczy przy zakupie E36. To wszystko elementy "eksploatacyjne" które prędzej czy później można zmienić. Budy już nie zmienisz. Jak chcesz brać tą Coupe to 5 razy się zastanów czy to dobry wybór bo błyszczący lakier to sobie zrobisz w jeden dzień za 200 zł w każdej E36, a felgi... Błagam... Zrobisz jak chcesz, życzę Ci wszystkiego najlepszego i jeśli zdecydujesz się na zakup tej Coupety to żeby okazała się bezwypadkową maliną bez wkładu. Trzymam za to kciuki ale żebyś tylko tego nie żałował. Nie mówię że samochód jest spawany z dwóch ale zbyt dużo rzeczy mi tu śmierdzi... Generalnie błotniki też rzadko zmienia się dla fun'u.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

14 Wrz 2014, 08:17

Vermin - chciałem Ci podziękować za te wszystkie rady.
Właśnie nawet z tym przodem coś mi śmierdziało, ale byłem w stanie to przeboleć.
Wracam na ziemię - znowu ;)
Nie mogę kupić TDSa nawet zadbanego. Wiesz jakie opłaty mi naliczą za silnik 2.5? :)
Samochód na rok czasu w gazie (najlepiej sekwencyjnym) Chyba jeszcze miesiąc dozbieram, coś sprzedam, żeby w tych 7 tyś się zamknąć.
Gość68990