REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bartek9405 napisał(a):Vermin - chciałem Ci podziękować za te wszystkie rady.
Właśnie nawet z tym przodem coś mi śmierdziało, ale byłem w stanie to przeboleć.
Wracam na ziemię - znowu
Nie mogę kupić TDSa nawet zadbanego. Wiesz jakie opłaty mi naliczą za silnik 2.5?
Samochód na rok czasu w gazie (najlepiej sekwencyjnym) Chyba jeszcze miesiąc dozbieram, coś sprzedam, żeby w tych 7 tyś się zamknąć.
jiGsaw napisał(a):Vermin - zwykle sie z Toba zgadzam, ale da mnie nie ma nic gorszego niz stara buda z przebiegiem pod milion wytelepana wytrzesiona przez silnik diesel'a. W takich autach WSZYSTKO trzeszczy zwykle...
bartek9405 napisał(a):Prawda jest taka, że każdy był skasowany; pytanie jest: w jakim stopniu...
bartek9405 napisał(a):Mam miernik poziomu lakieru. Wziąłem też dobrego kolege, co od dziecka siedzi w autach.
bartek9405 napisał(a):sprawdziłem samochód, wszystko w normieDokładny pomiar, wziąłem 3 znajomych, co troche na ten temat mogą powiedzieć - źle się nie zapowiada
za jakiś czas zdam relacje w osobnym temacie.
jiGsaw napisał(a):Vermin - oboje mamy swoje racje. Ty masz racje, ale z drugiej strony pamietaj, ze diesel to srednio 3x wiekszy przebieg, a to tez meczy bude... Do tego wieksza szansa statystycznie na dzwonek z uwagi na nalot. Chociaz to moze sie wyrownuje przez te Twoje czynniki.
A jaki problem zrobić polerkę prawie do zera? Wtedy wyjdą normlane pomiary a za miesiąc kwiatki w postaci wszechobecnej rdzy.bartek9405 napisał(a):Dokładny pomiar, wziąłem 3 znajomych, co troche na ten temat mogą powiedzieć - źle się nie zapowiada
bartek9405 napisał(a):Prawda jest taka, że każdy był skasowany; pytanie jest: w jakim stopniu...
bartek9405 napisał(a):MECHANICZNE:
- silnik - głowica (?), rurka pod ciśnieniem - wychodząca z bloku silnika
- akumulator (?)
- układ kierowniczy - zbieżność
- wyciek wody\płynu chłodniczego
- brak poduszki powietrznej lub coś z czujnikiem
- olej (prawdopodobnie wymieniany przy 160 tyś, aktualnie ~230 tyś) - olej w bloku silnika bulgotał po przejechaniu 15 km, dynamicznie - na gazie
- silnik rano nie odpala (temp ok. 8 st.), po południu już lepiej, czasem za 2, 3 razem
- słychać zawieszenie z tyłu podczas jazdy po nierównościach
- czuć gaz wewnątrz pojazdu - instalacja jest nie szczelna.
OPTYCZNE:
- uszczelki przy oknach
- rdza (na dachu, na nadkolach)
- zderzaki byle jak założone
- szpachla (na słupku - przód, prawa strona!)
- listwy na drzwiach, nadwoziu - byle jak założone, ledwo trzymają
- odprysk na przedniej szybie
- reflektory z przodu ledwo się trzymają, są do wymiany + prawe światło na zderzaku nie świeci - montaż xenonów
- grill z badziewnego plastiku - do wymiany!
- klamki - przyklejone\zamontowane byle jak
- prawy próg do wymiany - ledwo trzyma
- obudowa lewego lusterka jest podłamana
WNĘTRZE:
- kratka wentylacyjna po środku
- obszycie fotela (miejsce kierowcy)
- podsufitka opada z tyłu
- obszycia przy tylnych oknach
- obudowa od klamek x2
- podłoga na miejscu pasażera z przodu do regeneracji
- obudowa drzwi - trzyma się byle jak, zarówno lewa i prawa strona + z prawej brakuje głośnika
Usterki wykryte przeze mnie podczas dokładnego sprzątania samochodu, więc należy dodać to co zauważy mechanik - jednym słowem - czuję skarbonkę
Jak chcecie zdjęcia, to wyślę.