BMW e36,e46 |Audi A4 b5, b6

19 Wrz 2014, 20:56

Na części tam nie ma co sprzedawać, chyba że szyby i felgi.
Najlepiej opchnij to od razu na złom, albo.. wcześniej puść na olx za 1.5 tysiaka do negocjacji.
Ale po co w to inwestować i tracić kolejną chociażby stówę? Nie ma co, tylko puść to jak najzybciej gdziekolwiek. Kup chociażby Nexie którą rok pojeździsz..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Wrz 2014, 21:07

bartek9405 napisał(a):Żeby był idealny, należy wykonać następujące czynności

On nie będzie idealny bo jest walony jak 150! I jak zwykle 3 kolegów i czujnik lakieru byli bardziej godni zaufania niż moja ocena, nie :x?

bartek9405 napisał(a):Jak zwykle, muszę coś poczuć na skórze, aby zrozumieć.

No już Cię nie będę dobijać no ale racja, przynajmniej na przyszłość wiesz jaki jest rynek E36 i nie wszystko złote co się świeci... Na razie mam wyjęte 3 dni więc potem dam znać w temacie, jakbym zapomniał to mi przypomnij na PW żebym tu wrócił :?.

A uwierz mi... To co Nam napisałeś/wysłałeś to jest jeszcze nic... Buda to rzecz święta! Ja nie wiem co Ty masz za budę i chyba nawet się boję myśleć.

Koniu napisał(a):Proponuję wziąć to i wepchnąć na pobliski złom, ew. rzeka, las też się nada. Szybko ulegnie biodegradacji także spoko :ok:
Jakbyś chciał choć częśc z tego zrobić to wyjdzie Ci cena za porządne e46 z LPG :lol:

Dokładnie... W sumie nic dodać nic ująć :yes:.

Bartek (autor) - Ale daj mi te 3 dni. Może jakimś cudem po nich coś wymodzę ale nie nastawiaj się bo baaaaardzo w to wątpię. No ale zobaczymy... Dziś po prostu nie mam głowy do myślenia i pewnie popracuje do nocy, mam taki kipisz że obiad robię sobie na 22...

bartek9405 napisał(a):Czyli wpadłem. Pytanie, co robić, aby jak najmniej to poczuć. Myślałem o sprzedaży na części, ale...

Nie wiem czy jest sens ją rozkładać szczerze mówiąc... 3 Dni żeby mi ten kipisz minął i pomyślimy razem.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

19 Wrz 2014, 21:23

Odbiegając od tematu:
Jak to Piłsudski mówił (socjalista, ale patriota): "kraj wspaniały, tylko ludzie kur**..."
Podczas tranzakcji, oględzin... śmierdziało mi coś, ale chyba zbyt emocjonalnie do tego podszedłem.
Co z tego, że ten człowiek, który mi zamydlił oczy, mieszka 15 km ode mnie (nawet znalazłem jego dziewczynę na facebook'u, z którą podpisywałem umowę.
Dziwne to uczucie w jednej ręce trzymać 4 tysiące, a drugiej błyszczące kluczyki (i ten moment, w którym za chwilę, te auto może być Twoje).
Czuję się jakby 2 miesiące mojej ciężkiej pracy poszły w ...
Gość68990

19 Wrz 2014, 21:28

bartek9405 napisał(a):Czuję się jakby 2 miesiące mojej ciężkiej pracy poszły w ...
Przepraszam że to napiszę ale tak jest, nie ma co się oszukiwać ale kupiłeś nic nie warty złom.
bartek9405 napisał(a):Co z tego, że ten człowiek, który mi zamydlił oczy, mieszka 15 km ode mnie
Mieszka 15km od Ciebie powiadasz? Nic tylko pojechac tam i dać mu w mor*ę..
Do tego postawić mu ten złom na podjeździe i podpalic.
Ale z drugiej strony czemu gość ma odpowiadać jak "widziały gały co brały"?
Koniu
Forumowicz VIP

19 Wrz 2014, 21:44

Dziwiło mnie, że nie negocjował. Zupełnie jakby mu nie zależało na sprzedaży. Może to trik, ale w to uwierzyłem, myśląc, że auto na prawdę będzie ok. Potem jak spisywał umowę, zdziwił się z dziewczyną, że mam dopiero 20 lat i będzie to moje pierwsze auto. Wtedy dopowiedziałem: "mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować, bo ciężko na nie pracowałem."

Agresją nie wiele zdziałamy Panowie, przyjdzie czas, kiedy w wieku 70 lat ten człowiek spojrzy w lustro i będzie miał refleksje.
Wydaje mi się, że sięgają każdego - bez wyjątku. Fajnie jest się bogacić, ale nie na cudzej pracy.
Z drugiej strony; w kraju takie perspektywy, że sami cwaniacy i krętacze.
Smutno mi - tak po prostu. Im jestem starszy, tym bardziej wątpie w ludzi - a szkoda, bo z czasem człowiek sam się taki staje. Modlę się, aby mi nie odbiło w przyszłości. Nie ma rzeczy istotniejszych od relacji między ludzkich, ale i tak szkoda...
Gość68990

20 Wrz 2014, 08:04

Ty za to dałeś 4000zł? :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Wrz 2014, 08:19

3990, jeszcze mam wyciąg z banku. Nawet 20 zł nie chciała zniżyć, aby koledze, który ze mną przyjechał oddać za paliwo.
Gość68990

20 Wrz 2014, 08:27

Mówiąc krótko dobrego złomka kupiłeś..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Wrz 2014, 08:27

Podjedź dziś na pobliski złom i zapytaj sie ile Ci dadzą, pewnie 800zł.
Potem umyj to, porób jakieś zdjęcia i wystaw na olx za 1.5 tysiaka. jak przyjedzie jakiś rycerz ortalionu to może kupi, jak nie to nie zastanawiaj się tylko złomuj.
Nie wiem czy masz coś jeszcze odłożone ale się powtórzę, na rok kp cokolwiek. Jeśli nie lubisz małych aut typu CC, Tico to można poszukać np. Poloneza, Nexii.. :ok:
Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to jak najszybciej pozbyć się tego złomu, bo nic z tego nie wymodzisz więc szkoda nawet kase na paliwo na to wydać, a jak tam się nic kupy nie trzyma to strach tym jeździć.
Koniu
Forumowicz VIP

20 Wrz 2014, 08:28

Jak dał 3990zł to w plecy będzie troche kasy..
Barol
Awatar użytkownika

20 Wrz 2014, 08:33

Teraz idę podsufitkę zdjąć, muszę zobaczyć jak dach wygląda.
Właśnie szukam schematu w internecie...
Gość68990

20 Wrz 2014, 08:33

Mówi się trudno..
Z tego nic nie będzie na 100% a jak ma się zabić albo kogoś zabić to na złom z tym.
Koniu
Forumowicz VIP

20 Wrz 2014, 08:46

Może jednak jest jeszcze jakaś nadzieja :/
Zobaczę ile mechanik mnie wyliczy za wszystko, a resztę kosmetycznych rzeczy w miare możliwości zrobię sam. Na wiosnę rdza porządnie będzie ewaluować, więc też "się zrobi (?)".
Sam wspomniałem w pierwszych postach, że kupię "złomka" i tak też niestety się stało; muszę ponieść konsekwencje.

Btw. Znalazłem poprzedniego właściciela BM'ki z Bytowa, na podstawie dowodu rejestracyjnego.
Nie wyślę danych osobowych, bo to chyba nie jest zgodne z regulaminem.
Ale wysyłam zdjęcie, które było robione 25 maja:
[link wygasł]
Podpisał: "moje dwie beemki i beemka syna"
W tym samym albumie jest też zdjęcie tego auta z serii 5 z podpisem: "mój nowy nabytek".
Samochód trafił do komisu Bytowskiego (pod swoją tablicą mam informacje), a potem w ręce tego "cwaniaka"
Gość68990

20 Wrz 2014, 12:20

Nie rozumiem absolutnie.

Pojechales ze swoimi kolegami ogladac to auto, czy to byli koledzy sprzedawcy? :shock:

Bo w pale mi się nie miesci jak mogliście w kilka osob obejrzeć to auto... po czym swiadomie kupiles zloma...? Bo nie powiesz mi chyba, ze nie pytales nawet kiedy olej był wymieniany przed kupnem. Poza tym w tym budzecie to się szuka sedana... z e36 albo kompakta. No ale to co chciales tak masz...
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Wrz 2014, 14:47

Nie dobijajcie już chłopa, ewidentnie podjął złą decyzję pod wpływem emocji. No ale właśnie dlatego jedzie się w parę osób, którym nie zależy, więc podejdą na zimno i będą studziły w razie czego. Coś nie pykło z kolegami, trudno. Też nie kupiłeś szrota za 20 tysiecy, a w najgorszym wypadku będziesz w plecy 2 tysiące z kawałkiem po sprzedaży.

Ja bym pojeździł nim choć trochę przed pozbyciem się. Niech choć trochę na siebie zarobi.
Silu
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: E46, CX-7
Silnik: M54, 2.3 Tubo DISI