REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
na serio chcesz kupić te auta za 6kbartek9405 napisał(a):Audi A4 b5 - 1.8T - boje się o wielowahacze.
Audi A4 b6 - 1.8T \ 1.9 TDI 130 konny - te diesle są niezawodne, ale czy zaoszczędze jak np. turbina padnie? Ciężko jest wykalkulować. Tu też mamy wielowahacze, słyszałem, że na naszych "pięknych" polskich drogach wytrzymują przeciętnie 70 tyś km, podczas gdy producent przewidział ich wymianę co 200 tyś To taki paradoks, bo producent jest w Niemczech, no tak... Mój kraj taki piękny
BMW e46 - 320i 150km+gaz sekwencyjny lub 320d - 136km\150km - common rail (do 15 tyś z CR, to możliwe?
jiGsaw napisał(a):Bierz to E36 i zadnych kredytow na prywatne auto, bo to glupota. Za 6 tysi kupisz ladne 320i w sedanie.
bartek9405 napisał(a):Pewnie padnie pytanie: Skoro taki z Ciebie fan BMW, to po kiego grzyba byś chciał go truć gazem?
bartek9405 napisał(a):Jeżeli faktycznie się opłaca wziąść kredyt i coś sensowniejszego (Audi A4 b6, BMW e46), to mogę się zapożyczyć, żeby mieć te 15 tysięcy na wszystko w zamknięciu. Ważne jest też to, że samochód wolałbym mieć na lata (8, 10 max)
bartek9405 napisał(a):Btw. - coś mi się wydaje, że i tak to wszystko idzie na jedno kopyto.
Zobaczmy: Jak kupię e36 za 8 tyś. to nie wierze, że będzie idealna, wydam 3 tyś na remonty jakieś itd.
Jak kupie "złomka" za 3 tyś to też wydam tyle, żeby po prostu jeździł, a z czasem coś zrobie, kupię jakąś część - doprowadzając auto do stanu użyteczności.