BMW E36 M3Turbo

11 Mar 2010, 16:58

Ale bestia :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

11 Mar 2010, 18:46

Divz napisał(a):
Daro20VT napisał(a):Piękne...
Zwykłe E36 pełne dresiarstwo.....

Uogólniasz. Dresiarstwo jest wtedy, gdy do e36 ktoś wpakuje tłumik a'la rura kanalizacyjna i wmontuje mu jakieś wiejskie spojlery. No i wtedy, gdy ktoś do e36 podłącza LPG. BMW to autko którym można depnąć, e36 na gazie to e36 okaleczone.

Zwykłego e36 - obniżonego z ładnymi felgami nigdy nie kojarzyłem z dresiarstwem i kojarzył nie będę.

@topic

Że się tak zapytam... można coś mówić o spalaniu? :oops:

Jak dla mnie rozsądniejsze jest jednak założenie gazu do samochodu (nie trzeba mówić że dobrego) niż duże alu + naleśnik i obniżone zawieszenie. Jeździmy po takich a nie innych drogach i nie jest przyjemne jak sie podskakuje na każdej nierówności.
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

12 Mar 2010, 22:53

bodziokardasz napisał(a):Jak dla mnie rozsądniejsze jest jednak założenie gazu do samochodu (nie trzeba mówić że dobrego) niż duże alu + naleśnik i obniżone zawieszenie. Jeździmy po takich a nie innych drogach i nie jest przyjemne jak sie podskakuje na każdej nierówności.

Kolego Ty raczej auto traktujesz jako przedmiot a są tacy co traktują je bardziej emocjonalnie. A poza tym to jak wiadomo gaz w BMW to po pierwsze skrzywdzenie auta (szczególnie tak ładnego i doinwestowanego jak żółte M) a po drugie BMW nie lubią gazu. Żadne moje auto gazu nigdy nie miało i mieć nie będzie (nawet wymarzony igiełka 500 SEC którego właśnie szukam). A takie auta jak M3 są traktowanie hobbystycznie, często jako 2 a nawet 3,4 w domu, nie jeździ się nim na codzień. Ja na codzień jeżdżę Toledem 1L GT (bez gazu) normalne auto jak większość, a hobbystycznie mam Samuraia z silnikiem BMW, liftem, kołami 31", wyciągarką i trochę sobie nim po rajdach jeżdżę, pali w terenie ok 20l/100km i gazu nie mam, rozsądniejsze będzie wsadzenie gazu i wywalenie całego szpeju żeby mniej palił? Ja tam wolę hobby.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

15 Mar 2010, 20:40

oczywiście że traktuję auto użytkowo, co do tego żółtego bmw to nie mam zastrzeżeń, natomiast trzymam się tego że zakładanie gazu do auta, nawet bmw, nie jest jego okaleczaniem, prędzej nazwałbym tak właśnie rzucenie auta na glebę, a później jeżdżenie nim po naszych drogach
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

11 Lip 2010, 18:43

Jaa ale fajna fura. Kocham beemwuszki sam oprucz kilku moich aut mam jeden bolid. kiedys sie pochwale ale najpierw zrobie sesyjke fajna.
Robercikos80
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

14 Lip 2010, 11:15

Świetna :smile:
Ciekawe ile kasy kosztowało zbudowanie takiego potwora...
lechu1992
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 04 04 2012
Auto: Toyota Avensis 1.6b 99r.
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...