Bmw e36 "Myszkowanie"

12 Mar 2018, 04:41

Witam posiadam pewien problem,moje bmw od razu po kupnie chodzilo po drodze ,nie mialem na poczatku czasu ani pieniedzy zeby sie tym zająć ale stopniowo cały czas coś robilem ,zacząłem od amorków ,bardziej dlatego ze strasznie siedziała ale mniejsza o to ,nastepne były opony ,dalej myszkowała,dowiedzialem sie ze przypadloscią tego modelu jest maglownica ,zajrzalem do mojej faktycznie miala luzy na drazkach kierowniczych i przy kolumnie rowniez a oprocz tego cala byla zalana olejem,wymieniłem ją na dobrą bez luzow i wycieków lecz bmw dalej chodzilo po drodze ,mój diagnosta sprawdził mi koncowki i ogolnie zawieszenie , do koncowek jak i drazków kierowniczych nie mial zastrzezen ,jednak powiedzial ze mam zuzyte sworznie wachaczy ,po mojej diagnozie faktyczie tak było ,miały straszny luz ,wymieniłem je.po wymianie stukanie na dołach ustało ale bmw dalej chodzi po drodze!!Ogólnie mój problem polega na tym ze jest zrobione praktycznie cale zawieszenie przód i tył ,niema zadnych luzów ,a bmw strasznie myszkuje.na prostej rownej drodze jest ok prowadzi sie jak zloto ale gdy są jakieś koleiny lub nierowna droga to ona prowadzi mnie a nie ja ją wgl sie nie slucha i ma takie agresywne zagrania ze raz nagle ucieknie w lewo potem nagle w prawo i musze dobrze kierownice trzymac az ręce bolą ,jedyne co zostało do zrobienia to zbieżność ,ale wątpie zeby miała az takie znaczenie .jutro zrobie zbieznosc i napisze jesli sie cos zmieni ale jak na chwile obecną prosze o jakies wypowiedzi doswiadczonych ktorzy mieli podobny problem z e36 :D pozdrawiam
shizol990826
Obserwowany

Auto: Bmw e36

12 Mar 2018, 09:05

shizol990826 napisał(a):jedyne co zostało do zrobienia to zbieżność ,ale wątpie zeby miała az takie znaczenie

Możesz się zdziwić! Jak geometria jest mocno rozjechana, to objawy jak najbardziej mogą takie być. Pytanie, czy w ogóle auto jest proste i geometrię da się ogarnąć.
solti
Początkujący

Prawo jazdy: 17 12 1997
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Fiesta, BMW E46
Silnik: diesel + benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

12 Mar 2018, 15:36

Racja, jak geometria za bardzo jest zła to będzie problem z autem, jedź na geometrię i niech ktoś ogarnie to. Geometria spore znaczenie ma w jeździe.
gber44

13 Mar 2018, 02:27

geometrie zrobie w srode ,troche sie przelozylo bo moj mechanik zachorował ,bede informwal jesli to pomoze .tak auto jest proste nie bylo spawane ,co prawda dostalo dzwona ale nie na tyle mocno zeby go przestawilo
shizol990826
Obserwowany

Auto: Bmw e36
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...