BMW e36 volvo v40/s40

25 Sty 2012, 21:08

Witam zamierzam kupić swój pierwszy samochód cena ok ~8k, silnik max do 2.0 obojętnie czy diesle czy benzyna, moc min 100km, głównie myślałem o bmw e36 wyłącznie w kombi z silnikiem 1.6 lub 1.8 benzyna, ewentualnie diesel 1.8, lub volvo s40 bądź v40 z 1.6 pb lub 1.9 d.
Wyposażenie obojetne, jeżeli chodzi o bmw to tylko kombi, jak te silniki beznynowe znoszą gaz?
Diesle słyszalem srednio udane.
I jak z gazem w volvo 1.6?
Jaka awaryjnoscia cechuja sie w/w modele.
Jakie inne samochody polecacie ok 8k, musi mieć 4/5 drzwi, do 2.0.
Jeszcze chciałbym sie zapytac o rovera 45 1.6 pb.
pozdrawiam
asdfred

25 Sty 2012, 21:45

weterynarz objazdowy u mnie na wiosce od ladnych paru lat ma e36 kombi w silniku 1.8 z lpg z tego co wiem to robi dosc sporo km i samochod ma ponad 5 lat juz , jakby zle znosil gaz i bylby awaryjny to napewno by nim nie jedzil:)
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

25 Sty 2012, 22:28

Silniki diesla w BMW są udane, lecz maja za sobą juz duze przebiegi i dlatego krązy taka opinia, ale jeżeli uda ci sie znaleźć zadbane 2.5 TDS to się nawet nie zastanawiaj, ten silnik pali tylko litr wiecej niz 1.7 tds a mocy duuużo wiecej, ceny części juz są przystepne więc nic tylko kupować ;]
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

25 Sty 2012, 23:41

Jako pierwszy samochód lepiej kupic volvo bmw jesli chodzi o jazde to jak na pierwszy samochod jest wymagające w kwesti umiejętności takze ja bym się na początek skłaniał za volvo :)
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

26 Sty 2012, 08:00

Za 8tysięcy kupisz Nubire II,części tanie,auto dość spore no i najlepiei silnik 2.0,ponieważ spala praktycznie tyle samo co 1.6 a osiągi lepsze.Aha no i silniki dobrze znosza gaz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i to auto będzie napewno mnie styrane niż BMW i jak dobrze poszukasz to znajdziesz od 1właściciela.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

26 Sty 2012, 10:17

Moim zdaniem Nubira będzie lepsza od BMW czy Volvo.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wavecamper zaprezentuje się na Poznań Motor Show
    Producent pokaże swoje modele w ramach salonu caravaningowego, który w tym roku zlokalizowany będzie w pawilonach nr 1 i nr 2. Wavecamper to legitymujący się wieloletnim doświadczeniem producent kamperów na ...

26 Sty 2012, 19:41

Nubira to NAJGORSZY ZŁOM JAKIM DOTĄD JEŹDZIŁEM nie polecę tego auta najgorszemu wrogowi spalanie LPG przy silniku 2,0
trasa min 10 l
miasto lato z klimą 15 l
zima przy krótkich odcinkach (3 km) 20 l
zima przy średnim odcinku (10km) 15 - 17 l
nie kupuj nubiry ciągle cieknący silnik wypalajace się uszczelki pod głowicą przy gazie to standart bardzo słabe ogrzewanie i bardzo słaba klima jak dla wnetrza kombi , co do spalania jakie podałem to standart (pracowałem na stacji LPG i pytałem klijentów) na i rdzewiejące tylne klapy i progi i przednie błotniki , przez 5 lat (30 kkm) wymieniłem 3 pompy paliwa , no i oświetlenie katastrofa (brak przekaźników)
Dodam samochód kupiłem od sąsiada typa który był niedzielnym kierowcą przy 7 latach samochód miał przebieg 90 kkm a i zapomniałem łączniki stabilizatora trzeba wynieniać co max 10 kkm bo tak wali w zawieszeniu ze szok , tuleje wytrzymują około 20 kkm no i wieczny problem z ręcznym gdzie zastosowano tarczo bębny (ręczny działa na bęben) gdzie szczęki są z jakiegoś badziewiatego odlewu i źle pracują (nowe około 200 zł) i służą 2 lata , to auto jest dla majsterkowiczów
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

26 Sty 2012, 19:50

No tak zapomniałem przecież to Daewoo.. a swoją drogą ładnego szrota musiałeś trafić :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2012, 19:54

no tak przy 90 kkm to auto jest szrotem a przebiego był orginalny bo wiem i widziałem ile sąsiad jeździł auto wiecej stało w garażu niż jeździło
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

26 Sty 2012, 19:56

Widzę ze ładnie zajeżdżoną kupiłeś, i gazu pewnie nigdy nawet nie regulowałeś, jak dbasz to to auto jest lepsze niz te beemki czy volva razem wzięte.
Mati2802
Aktywny

26 Sty 2012, 19:58

Zresztą mam rodzine w wawie mają tam dwie nubiry obie mają grupo ponad 300k km i jakoś sie nie spują, wiec po prostu złe auto kupiłeś, a te szczęki za 200zł to chyba w aso?
Mati2802
Aktywny

26 Sty 2012, 20:34

Nubira odpada nie podoba mi sie;/, co powiecie o tym roverze? a jak sprawuje sie mazda 626 5 ?
asdfred

26 Sty 2012, 22:03

Ja powiem tak,jak sie dba tak sie ma a co do tego spalania to niewiem co z nią było nie tak ale spalała kosmiczne ilości paliwa.
Barol
Awatar użytkownika

27 Sty 2012, 11:10

stasiu1971 to ładną padake trafiłeś,tam musiało być coś walnięte bo przy normalnej jeżdzie ten silnik tyle nie pali.
Rover ogólnie fajne auto,wiem bo sam miałem ale może być problem z niektórymi częściami (dostępne tylko na zamówienie).
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

27 Sty 2012, 18:38

Znalazłem takie:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Który z nich bedzie tanszy w eksploatacji? jak z czesciami?
asdfred