BMW e36 za 1400 zł

11 Cze 2014, 06:40

Witam, jak w temacie znalazłem samochodzik BMW e36 w lpg za 1400zl i chciałbym znac Wasze opinie na temat takiego autka. Generalnie szukam sobie jakiegoś szrotu w lpg żeby się pobujac w wakacje i zależy mi głównie na tym żeby przezyl do września :)
[link do oferty na Allegro wygasł]
Czy może nie warto się w to pakować, bo "klekoczacy" silnik mi się zaraz rozjedzie?
Eruk
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 1991
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie mam

11 Cze 2014, 07:14

no nie wiem czy odniesiesz jakakolwiek przyjemnosc z "bujania sie" takich parchem szczerze powiedziawszy, poszukaj juz czegos co ma jakies wgniotki albo widoczne ogniska rdzy a nie smietnik w srodku
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

11 Cze 2014, 08:02

Do 1500 PLN znajdziesz pognitą e36, np bez przeglądu i OC.
OC kupujesz w dniu zawarcia umowy, przegladu nie robisz 8)

Jeździsz do śmierci technicznej lub do zabrania dowodu (mandat 100 PLN)
Następnie oddajesz do kasacji i dostajesz jakieś 600-1000 PLN
W ten sposób masz przygodowe i pełne emocji (na widok każdego patrolu robi się ciepło, bo przecież jedziesz zardzewiałym BMW bez przeglądu) fajowe wakacje :wink: :ok:

Silnika szukaj chodzącego cicho, nie kopcącego, sprawdź czy sprzęgło nie ślizga, czy zawieszenie nie ma centymetrowych luzów, czy nie ma korozji która zagraża sztywności nadwozia (kielichy, podłoga, wewnętrzne progi) 8)
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

11 Cze 2014, 09:27

hahaha dzięki wielkie za pomysł, tam cały czas by było gorąco, żeby się nie rozleciał. Ogólnie nie chciałbym do niego dokładać, tamta bmw wygląda całkiem przyzwoicie ale boje się własnie o martwice silnika, nie chce zostać gdzieś w szczerym polu, zamiast wzywać lawetę to bym go tam zostawił xD Jestem z Poznania i trochę nie mam kiedy zaglądnąć po niego do Wrocławia, dlatego musiałbym mieć jakieś pozytywne opinie, taka motywacja. Może coś takiego byłoby lepsze?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie
Eruk
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 07 1991
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie mam

11 Cze 2014, 09:40

Też niezły pomysł :ok:

Ogólnie jest sporo złomów do 1,5K, które pojeżdżą jeszcze jakiś czas bez dokładki.
Organizujemy ze znajomymi w Krakowie imprezę WRAK RACE, czyli wyścigi złomów, także najniższą półkę cenową mam zaznajomioną :naughty:
KUPIĘ KAŻDE AUTO.
PomocDrogowa
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW 728i
Silnik: M30B28 184KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1984

11 Cze 2014, 13:43

Cyt. z aukcji tej e36: ,, W SILNIKU ZACZĘŁO KLEPAĆ JEDNAK AUTO JEŹDZI " czyt. wałek wytarty= nie wkręca się na obroty... jak to zajechane m40.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
    Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...
    System odzyskiwania energii kinetycznej - KERS
    Firma Volvo Car Group zakończyła obszerne testy drogowe systemu odzyskiwania energii kinetycznej – KERS. Rdzeniem tego rozwiązania jest koło zamachowe z włókna węglowego. KERS jest lekki, wydajny, obniża spalanie, ...

11 Cze 2014, 18:57

Jak auto do września to kup jakieś Tico które spokojnie pojeździ :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra