BMW E39 535i bez vanosow

21 Lut 2022, 21:22

Witam, mam problem. Posiadam E39 silnik M62B35 bez vanosow, wcześniej był ten sam tyle że z vanosami (poprzedni właściciel zmieniał). Samochód pokazuje błąd że silnik nie czyta vanosow. Jak usunę błąd to silnik chodzi elegancko bez zastrzeżeń gdy tylko się pojawi to zaczyna falować przygasać, nie ma dobrej reakcji na gaz. I teraz pytanie czy to może być przez to że właśnie nie czyta vanosow czy co innego, dodam że zmieniałem przeplywke, cewki, świece, i uszczelniałem dolot (wymieniałem uszczelki itd). Męczy mnie to i nie wiem już co robić, poniżej wstawiam foty błędów ze specjalnego programu do kompa. Dodam że nie mam jednego z dwóch czujników położenia walka ( jest zaślepiony) może to będzie to ? Jak ktoś ogarnia to proszę o pomoc
Wnuk700
Obserwowany

• 21 Lut 2022, 21:39

Według mnie wszystko rozbija się o jedno, prawdopodobnie brak kata.
    Wnuk700 napisał(a):Dodam że nie mam jednego z dwóch czujników położenia walka ( jest zaślepiony)
    a skąd pomysł ze to będzie działać prawidłowo?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Mar 2022, 13:38

Witam gorąco, dołączam sie do pytania.
    Albertrat

22 Mar 2022, 13:50

Wnuk700 napisał(a):Jak usunę błąd to silnik chodzi elegancko bez zastrzeżeń gdy tylko się pojawi to zaczyna falować przygasać, nie ma dobrej reakcji na gaz
    Może kwestia usunięcia programowego czujnika od Vanosa? Sterownik wie, że nie ma już tego systemu w silniku?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
      Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...