Bmw e39M 4.4i '02r

05 Maj 2014, 00:47

Witam. wybrałem to forum, bo po przeczytaniu kilkunastu tematów widzę, że jest tu wielu ogarniętych i kumatych w temacie.
Noszę się z zamiarem nabycia auta jak w temacie.
Namierzyłem jedno i prosiłbym o sugestie.
link - [link do oferty na Allegro wygasł]
Pozdrawiam. :)
mitał
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 11 1988
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: opel
Silnik: 2,0i
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1993

05 Maj 2014, 11:04

Miałem taki silnik wrzucony do starego bmw. Na pewno musisz przygotować się na spoore spalanie bo koło ekonomicznej jednostki ten silnik nawet nie stał. m62b44 to niestety ,,ulepszony" m60.
M62 bardzo się grzeje i jest wrażliwszy od swojego ,,przodka" przez co trzeba na niego uważać to raz. Na dodatek te przeklęte vanosy . Jak zdechną to o ile się nie mylę ok 1400zł sztuka i raczej nie są naprawialne ale głowy nie daje.
Jak trafisz na zadbany egzemplarz to rogal na twarzy murowany przy każdym dodaniu gazu :mrgreen: :ok:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

05 Maj 2014, 12:42

1) W opisie wspomniany jest Nivomat, czyli samopoziomujące tylne zawieszenie. Nie wiem jak BMW, ale w Subaru Outback 1500 zł/sztuka.
2) Co to za dziwny znaczek na masce ? :o
3) Egzemplarz na niezłym wypasie i wygląda na zadbany, ale czy tylko mi się wydaje, czy silnik jest myty ?
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

05 Maj 2014, 21:17

Brak oznaczeń na tylnej klapie, dziwny emblemat na masce, dużo wyświetleń. To rzuciło mi się w oczy. Jak masz blisko to obejrzyj, jak daleko daj sobie spokój
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Maj 2014, 21:42

kon146 napisał(a):Brak oznaczeń na tylnej klapie, dziwny emblemat na masce, dużo wyświetleń.
na masce ma znaczek ac schnitzer dokladany, bo to m pakiet, co do oznaczen to w salonie mozna bylo wybrac czy sie chce oznaczenia czy nie, ale byl o tym zapis w VINie "brak oznaczen modelu na klapie" czy jakos tak. wyswietlen duzo jak na ten model ;) ogolnie az za ladnie wyglada jak na cene, no i ten gaz niewiadomo jaki. w niemczech zadbany przedlift e39 540i to ponad 5k euro, ale szczegol.
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

08 Maj 2014, 00:06

Witam Panowie.
Jeszcze kilka pytań ;]

kirin88 - co to znaczy, że M62 bardzo się grzeje? Trzeba podczas eksploatacji podejmować jakieś szczególne działania inne niż np. w takim samym aucie z 2 litrową benzyną?
To jedna sprawa a druga - odwrotna sytuacja - co z niedogrzewaniem silnika.
Często zdarzają mi się dni kiedy jadę do pracy o 7 rano i wyjeżdżam z niej o 19 do domu.
Dystans w jedną stronę to jakieś 7-8km. Czy to jakiś problem dla tego silnika oprócz tego, że będzie miał zwiększony apetyt na paliwo?

Geniodekt -
1) luxus kosztuje ;] a na upartego używki chodzą po 500zł.
2) znaczek znany ;]
3) Co to znaczy, że silnik był myty? Sam kiedyś myłem silnik w takim aucie kolegi
brata, tylko 3.0 diesel a to dlatego, że pękł waż z płynem chłodniczym i
wszystko było cholernie tłuste i klejące. Rozumiem, że ktoś mógł myć silnik żeby ukryć wycieki oleju, ale chyba można jakoś sprawdzić przy oględzinach czy z pracującego silnika nic nie wycieka?

kon146 - co oznacza duża liczba wyświetleń? sam wchodziłem na tą aukcję ze sto razy ;p

dominik89 - Myślisz, że gość który sprowadził to auto nie mógł trafić na okazję? To i tak jedna z najdroższych e39 4.4 kombi które brałem pod uwagę. Jest wiele tańszych... ale wiadomo. Ile w takim razie powinien kosztować taki model biorąc pod uwagę, że wszystko z nim ok.?

Pozdrawiam.
mitał
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Czy na pewno stać Cię na diesla?
    Myślisz, że spalanie to jedyne koszta eksploatacji? A co z osprzętem silnika, wyeksploatowaniem samochodu i eksploatacją miejską. Diesel nagrzewa się po 10-15km w mieście. Wtedy ropniak pali 2x więcej jak nie więcej, W dodatku ...

08 Maj 2014, 00:57

niestety nie ma takich okazji, e39 z tym silnikiem bardzo trzyma cene, a jeszcze bardziej trudno kupic takie auto bo to wyscig szczurow.. ciezko powiedziec ile powinno dobre kosztowac, wejdz na jakas niemiecka strone np mobile.de i zobacz ile te auta kosztuja z 2002 roku ;) niemiec palcem nie jest robiony i za grosze dobrego auta nie odda. Przyklad: [link do mobile.de wygasł] za te 20pare k kupisz dobre e39 4.4 ale z poczatku produkcji..
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

09 Maj 2014, 18:46

To mam problem, bo mam kapitał ale nie mogę znaleźć auta.
Na allegro, otomoto i innych nie ma nic ciekawego :|
mitał
Nowicjusz