Witam, pisze ponieważ mam taki niecodzienny problem, otóż postaram się opisać wszystko od początku jak to wyglądało, od kolegi kupiłem auto ale na raty i spisaliśmy umowę ale tylko wypełnione jego danymi, numer pesel imię nazwisko, podpis, adres zamieszkania, ale nie podpisywałem umowy w sensie swoimi danymi tylko schowałem do szuflady i ubezpieczenie wszystko płacił ten właściciel pojazdu bo AC tanie w porównaniu z moim w sensie na swoje nazwisko płacił bo normalnie wołał hajs ode mnie i ja mu płaciłem a on płacił za ubezpieczenie ze swojego nazwiska, jak by samochód dalej był jego, tak było do tego roku jak zorientowałem się że nie pisze właściciel w sprawie ubezpieczenia i słuch o nim zaginał i teraz chyba mam przekichane...bo tak...
dane które mam na tej umowie kupna sprzedaży nie wiadomo czy są poprawne czy on już dowód wymieniał na nowy czy te numery które tam są aktualne, a nie mam z nim kontaktu, więc nawet jak podpisze teraz i dam aktualną datę że niby kupiłem wczoraj to mogą się pewnie przysadzić do tego że takie dane a nie inne, nie wiem.
Sprawdzałem samochód na trzech różnych stronach sprawdzając pojazd po numerze rejestracyjnym i numerze
VIN ale w trzech bazach nie ma informacji na temat tego pojazdu wiec sądzę że on go wyrejestrował, jaka jest teraz kara za niezarejestrowanie pojazdu w czas? ja nawet nie wiem kiedy to ubezpieczenie się skończyło, może z 3-4 miesiące temu powinna być jakaś opłata ale sądzę że wyrejestrował pojazd, Panowie, wiem że odjeb@łem straszny ryż ale potrzebuje pomocy co teraz zrobić i jak zrobić by była najtańsza kara... mam dowód rejestracyjny i umowę wypełnioną tylko jego danymi bez moich i samochód z nieważnymi blachami, czy jakbym nawiązał z nim kontakt z właścicielem, mógłbym coś wynegocjować czy on już nic zrobić nie może? jakoś dać nowych danych czy coś... proszę o szczerą chęć pomocy z góry przepraszam za swoje zachowanie, wtedy byłem nie odpowiedzialny a potem zapomniałem i teraz obudziłem sie z ręką w nocniku....