posiadam BMW e46 316i, a na podwórku mam również passata b5 z silnikiem 1.9 tdi . Passat był pierwszy i jest samochodem mojego brata co do spalania to jest bardzo oszczędny, sterowanie moim zdaniem bardzo zbliżone do audi 90 jak i wygląd niektórych części tapicerki .Co do bmw mam je 2 miesiące i musiałem wymienić chłodnicę (była dobra lecz rozszczelnił się pewien plastik wbudowany w nią i uciekał płyn) chłodnica jest częstym mankamentem w tych autach kosztowała 400 zł. Silnik benzynowy o pojemności 1.9 jest najsłabszym silnikiem w palecie e46, 1.6 i 1.8 były mocniejsze pomimo mniejszej pojemności miały lepsze osiągi ale ten silnik w zupełności wystarczy, jest to dobre i wygodne auto co do prowadzenia lepsze niż passat a to że dużo pali to pojęcie względne jak również inne stereotypy, części lepiej dostępne i tańsze od części do np. renualta. na dzień dzisiejszy mojej buni nie sprzedam a co do passata to brat chce sprzedać i też myśli nad bmw
![Cool 8)]()
chcesz kupić bmw kup w benzynie (jeśli założysz sekwencje nie odczujesz spadku mocy i masz dużą oszczędność, bmw bardzo ładnie chodzą na gazie i silniki można powiedzieć że są robione pod gaz ) a jeśli diesla to z silnikiem 2.5 albo 3 litry inne ropniaki były wadliwe
BMW- babeczki mówią wow
![Tak :yes:]()