BMW E46 316i 1.9 benzyna 1998 r.

23 Cze 2012, 22:50

Witam mam takie pytanie bo mam możliwość zakupu BMW E46 316i 1.9 benzyna 1998 r. bez gazu oraz Passata B5 1.9 tdi 110 KM ( obydwa manuale ) Jednak jestem w kropce ponieważ z tego co słyszałem BMW ( czytaj Będziesz Miał Wydatki ) ma strasznie drogie ceny części , i tu miałbym prośbę do formowiczów Mógłby ktoś zrobić listę rzeczy które najczesciej wymienia się w samochodzie ( i nie tylko ) i porównać ceny czesci w Pasku a BMW?? I ogólną opinie tego autka i inne :)

Z góry dziękuję :)

EDIT :
Wiem że wcześniej były podobne tematy ale jak dla mnie nie były wystarczalne ...
Piachu19
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 07 1992

24 Cze 2012, 08:43

Pastuch będzie palił mniej ON, BMW trochę więcej Pb, ceny części nie są wyższe niż innych marek. W E46 do głównych usterek można zaliczyć przekładnię kierowniczą, czasami dyfer, tuleje wahaczy z tyłu. Oczywiście jakaś drobnica też się znajdzie.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

24 Cze 2012, 10:11

czyli jeśli chodzi o ceny części to mniej więcej takie same ? spalanie to wiadomo , a jeśli chodzi o blachę do BMW? szukałem na przykładzie Prawych przednich drzwi i nie moglem znaleźć ... będzie duża różnica??
Piachu19
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 07 1992

04 Cze 2013, 16:04

posiadam BMW e46 316i, a na podwórku mam również passata b5 z silnikiem 1.9 tdi . Passat był pierwszy i jest samochodem mojego brata co do spalania to jest bardzo oszczędny, sterowanie moim zdaniem bardzo zbliżone do audi 90 jak i wygląd niektórych części tapicerki .Co do bmw mam je 2 miesiące i musiałem wymienić chłodnicę (była dobra lecz rozszczelnił się pewien plastik wbudowany w nią i uciekał płyn) chłodnica jest częstym mankamentem w tych autach kosztowała 400 zł. Silnik benzynowy o pojemności 1.9 jest najsłabszym silnikiem w palecie e46, 1.6 i 1.8 były mocniejsze pomimo mniejszej pojemności miały lepsze osiągi ale ten silnik w zupełności wystarczy, jest to dobre i wygodne auto co do prowadzenia lepsze niż passat a to że dużo pali to pojęcie względne jak również inne stereotypy, części lepiej dostępne i tańsze od części do np. renualta. na dzień dzisiejszy mojej buni nie sprzedam a co do passata to brat chce sprzedać i też myśli nad bmw 8) chcesz kupić bmw kup w benzynie (jeśli założysz sekwencje nie odczujesz spadku mocy i masz dużą oszczędność, bmw bardzo ładnie chodzą na gazie i silniki można powiedzieć że są robione pod gaz ) a jeśli diesla to z silnikiem 2.5 albo 3 litry inne ropniaki były wadliwe
BMW- babeczki mówią wow :yes:
BMWe46
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 02 2013
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: bmw e46 316i
Silnik: 1.9 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design of the Year - nagroda dla SKODY Octavia
    "Nagroda "Design of the Year" to wielki zaszczyt dla SKODY i ogromne wyróżnienie dla całego naszego zespołu. Nowa Octavia jest klasą sama w sobie pod każdym względem. Jej doskonałe proporcje, czyste i ostre linie nadwozia ...
    Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...