BMW e46 318Ci czy 320Ci

18 Maj 2016, 17:33

Witam wszystkich.
Przymierzam się do zakupu wyżej wymienionego samochodu, czyli bmw e46 z 2.0l, 143 konnym silnikiem benzynowym lub 2.2l 170KM, najprawdopodobniej z nadwoziem coupe, ale o sedanie również myślę. Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o jego utrzymaniu, ceny części eksploatacyjnych razem z robocizną, czy występują jakieś droższe awarie, których można się obawiać, oraz ile mniej więcej trzeba przeznaczyć miesięcznie na utrzymanie takiego samochodu, nie wliczając kosztów benzyny. Słyszałem tylko o problemach z wahaczami oraz tulejami dyferencjału. Szukam auta z rocznika 2001-2005, raczej na młodsze nie będzie mnie stać, czy uważacie, że 14-15tys. to wystarczająco, żeby nie kupić zajechanej jednostki? Oraz na co głównie zwrócić uwagę przy szukaniu dobrego egzemplarza?
Z góry dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieje, że liczne :)
kseroks
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 11 2015
Auto: nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...