BMW E46 320D Z NIEMIEC

20 Kwi 2010, 22:51

Witam,
zastanawiam sie nad zakupem BMW e46 320D z gieldy w niemczech. mam na to 20-25k.
chcialem sie dowiedziec czy jest to naprawde tak niezawodny samochod jak pisza na autocentrum i czy serio pali to do 10litrow max? i czy czesci sa latwo dostepne i czy sa tanie?;)
i czy oplaca sie sciagnac taka fure az z niemiec (oplaty)??

z gory dzieki za odp.
mu5k
Nowicjusz

Miejscowość: PL

20 Kwi 2010, 23:08

Myślę ,że na pewno warto :-) Tylko na ten model trzeba naprawdę uważać. Teraz z e46 jest jak z passatami. Strasznie ciężko dostać zadbany samochód. Ja mam e91 2.0 d 163 km. Pali mi średnio 8 litrów . Więc ten będzie palił podobnie bądź mniej. Zamierzam teraz kupić e46 jako drugie autko i myślę ,że także będę zadowolony :)
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

21 Kwi 2010, 05:59

Tak E46 to auto godne zainteresowania,spalanie będzie na poziomie 8-9l/100km i napewno nie więcej a do 25tys w Niemczech znajdziesz już ciekawy egzemplarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Kwi 2010, 10:01

Moim zdaniem ceny części do BMW są jednymi z wyższych. Silniki w E46 2-litrowe diesle są dwa rodzaje. Pierwsze są słabsze 136 KM i bardziej awaryjne, drugie oparte na Common Rail mają 150 KM i są mniej awaryjne, cichsze i z lepszymi osiągami.

Wg. mnie ból przy kupnie tego auta polega na tym, że mało kto go oszczędzał. Ale tak jest ze wszystkimi samochodami BMW.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Paliwa i ich rodzaje - jakie parametry mają znaczenie?
    Według danych European Automobile Manufacturers Association z 2015 roku po drogach krajów Unii Europejskiej jeździ 54,1% samochodów osobowych napędzanych benzyną, 41% dieslem i tylko 5% napędzanych paliwami ...