BMW e46 330d - Czy warto kupic ten model?

18 Cze 2018, 18:28

Witam,

Ostatnimi czasy zastanawiam sie nad kupnem bmw e46 z silnikiem 3.0d 204km. Na samochód mam przeznaczone około 20tys zł, patrząc po cenie rynkowej tego modelu jest to myslę wystarczający budżet. Przyglądając się ofertą kilka razy natknąłem się na wersję Coupe tego modelu. Teraz pytania brzmią, czy części do takowego modelu w wersji coupe są droższe (tak jak w wielu przypadkach), czy wypadają w podobnej półce cenowej? Oraz drugie pytanie, czy warto kupić taki samochód do jeżdżenia 60/70% miasto ale bardzo rzadko(wszystko mam blisko, włącznie z pracą) + niekiedy jakaś trasa w Polskę? Jeżeli nie to jestem otwarty na propozycje, zależy mi na dobrze wyposażonym samochodzie z nieprzeciętną linią nadwozia. Z góry dziękuje za odpowiedzi. :)
patrus1912
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 12 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

19 Cze 2018, 00:01

patrus1912 napisał(a):czy części do takowego modelu w wersji coupe są droższe
a dlaczego miały by być droższe? są takie same, no chyba że jakaś część jest inna niż w innych wersjach nadwozia. Bardziej bym Ci polecił benzynę do miasta, diesel drogi w naprawach (jak trafisz że wystąpią). E46 jest bardzo poszukiwanym modelem przez młodych więc i handlarze ciągnął najgorszy kibel zza miedzy także uwaga przy zakupie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Cze 2018, 19:51

E46 z tym silnikiem szukaj na polskim rynku. (zarej. w PL)
Z silnikiem 3.0 raczej handlarze nie przywożą, (albo mało takich jest)
przebiegi wysokie, dosyć już stare auto, pozatym opłać od 3.0 akcyzę 18,6% , zapłać transport, marża, to nie opłaca się tego kupować, pozatym przyjadą janusze i będą wybrzydzać.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ napędowy BMW ActiveHybrid nowej generacji
    Specjalnie na potrzeby nowego modelu BMW ActiveHybrid 3 opracowano następujące komponenty hybrydowego układu napędowego: synchroniczny silnik elektryczny o mocy 40 kW/55 KM, układy elektroniczne dużej mocy oraz pakiet akumulatorów ...