BMW e46 Compact ,a może coś innego??

31 Sie 2010, 11:09

Witam.Sprzedałem niedawno swoje audi a3 8p i chciałbym kupić coś tanszego,najlepiej do 23 tyś zł .Najbardziej interesuje mnie BMW e46 compact.Teraz chciałbym zapytać z jakim silnikiem najlepiej szukać takiego auta,na co zwracać uwagę przy wyborze,czy szukać w Polsce czy lepiej sprowadzić sobie coś samemu??Jakie są koszty napraw w porównaniu np z A3 2.0TDI ??Drugim autem ,które mi sie podoba jest seat leon z tym że środek ma zdecydowanie ładniejszy BMW....Proszę o rady
drakodrako1
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

31 Sie 2010, 13:23

Jak podoba Ci się to auto to bierz, ale moim zdaniem to chyba najbrzydsze BMW. Jaki silnik? Zasada jest prosta - największy w danej liczbie cylindrów, no i oczywiście nie wiem, czy dostaniesz najlepsze wersje compacta do 23tysi. Koszty utrzymania nie powinny być wyższe niż A3 2.0 TDI.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Wrz 2010, 00:02

To rzecz gustu :).Mi się bardzo podoba .Ewentualnie e46 coupe ;)
drakodrako1
Nowicjusz

01 Wrz 2010, 00:40

Witam kolege z Płocka :) BMW również chcesz z silnikiem Diesla?
Klakier
Początkujący

01 Wrz 2010, 00:51

Witam :)W dieslu by było najlepiej ;/
drakodrako1
Nowicjusz

01 Wrz 2010, 01:01

Z tego co wiem z silników Diesla do wyboru są dwa. Myślę, że lepiej wziąć ten 2.0 150 KM. Jakoś nie masz chęci na tego Diesla chyba co? :D
Klakier
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...

01 Wrz 2010, 12:49

Jakie robisz przebiegi? Lepiej benzynkę R4 jak chcesz niedrogo jeździć albo R6 z lpg.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Wrz 2010, 14:09

Robie około15 tyś rocznie.Dziś oglądałem Leona i bardzo spodobało mi sie to auto...Także teraz mam dylemat;/ Nie wiem czy lepiej własnie kupować benzyne czy diesla....
drakodrako1
Nowicjusz

01 Wrz 2010, 16:16

Jeżeli kupiłbyś dobrego Leona z silnikiem 1.9 TDI w dobrym stanie to miałbyś fajne auto, ekonomiczne i mało awaryjne. Sam silnik jest na prawdę długowieczny. Na pewno pod względem awaryjności wypadnie o niebo lepiej od Twojego poprzedniego 2.0 TDI w A3 :smile:

15 tyś rocznie to tak średnio. Jeździsz bardziej na krótkich dystansach czy raczej dłuższe?
Klakier
Początkujący

01 Wrz 2010, 17:08

10 km w jedną stronę do pracy :) i to trasą praktycznie bez swiateł(Grabówka-info dla kolegi z Płocka).Byłem dziś oglądać ładnego leona ,ale turbina ,czujnik temp i jakis czujnik od klimy do wymiany ,wiec nie wiem czy chce mi się bawić w naprawy ;/ Choć przyznam ze cena 16250 full opcje (z klimatronicem ,skórą szyberdachem i pełną elektryką z regulacja siedzeń włącznie ;/ ) dość atrakcyjna,ale pewnie około 2tys by trzeba dołożyc......
drakodrako1
Nowicjusz

01 Wrz 2010, 18:29

Jak bedzie trzeba wymienić turbo na nowe to te 2 tyś może być mało na samą turbine.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

01 Wrz 2010, 18:38

To nie wiem gdzie chcesz tą turbinę kupić jak ja do Passata zapłaciłem 900zł z wymianą.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

01 Wrz 2010, 18:42

Nie mówisz chyba o nowej turbinie. 900zł to napewno za używaną w niewiadomym stanie. Regeneracja w porządnym warsztacie tyle kosztuje.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

01 Wrz 2010, 18:50

Kupiłem po regeneracji. Nie obchodziło mnie to czy robił to dobry warsztat czy zły bo miałem na nią gwarancję ;) Działała dobrze do końca.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

01 Wrz 2010, 19:58

Dokładnie 850 zł po regeneracji z raczną gwarancją....
drakodrako1
Nowicjusz