Szukam samochodu do 15 tysięcy(nie licząc opłat, itp). Szukam benzyny + LPG lub samej benzyny i instalację będę sam zakładał. Samochód będzie służył do codziennych dojazdów do pracy i w weekendy na studia(razem jakieś 250km tygodniowo).
Od 3 lat marzyło mi się BMW E46 coupe. W tej cenie widziałem tylko najsłabsze jednostki R4 1.9 118km. Obejrzałem ich kilka na żywo i powiem, że zakochałem się w tym samochodzie(można powiedzieć, że został dla mnie stworzony

W kwocie do 20 tysięcy jest to dla mnie najładniejszy samochód, a przyznam się że bardzo patrzę pod kątem wyglądu na samochód. Inne są dla mnie zbyt "szare" niczym nie wyróżniające się z tłumu.
Tylko pytanie czy znajdę dobry egzemplarz do 15 tysięcy? Najlepiej z silnikiem R6 2.0/2.2/2.5/2.8 i nie golas bez wyposażenia(przynajmniej klima, multifunkcja i jakaś inna tapicerka niż welurowa).
Zacząłem się jeszcze zastanawiać nad Audi A3 8L z silnikiem 1.8T 150km(również najlepiej w LPG). Pod względem wyglądu brakuje mu trochę do E46 coupe, ale spodobał mi się w nim uturbiony silnik 1.8, który ma niezłe osiągi. Plusem też jest ocynk, czyli mniej rdzy niż w BMW. Na otomoto/olx itp. jest ich sporo, ale większość jest sprowadzonych(jakoś się obawiam kupować samochodu od handlarza).
Przechodząc do sedna: czy znajdę BMW E46 coupe z silnikiem R6 do 15 tysięcy? Może lepiej dozbierać więcej kasy albo w ogóle sobie odpuścić, bo nie znajdę nic niezakatowanego i zlepionego z dwóch? Co myślicie o Audi A3 1.8T?
PS. Nie jestem żadnym sebixem i nie chce samochodem palić gumy, katować ani wyrywać na niego lasek.