BMW E46 czy E39 ?

21 Kwi 2011, 00:49

Witam , jestem zainteresowany kupnem BMW , mianowicie chodzi mi o E46 oraz E39 . Rocznik tak mniej więcej pomiędzy 00-03 . Cena do 28 tys . Znacie może jakieś wady zalety ? w E46 interesuje mnie silnik minimum 2.0 a w E39 min. 2.5 . Wiecie jak jest ze spalaniem ? Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru auta . Pozdrawiam .
Kaczko
Początkujący

Miejscowość: M-cz
Auto: Volvo V40

21 Kwi 2011, 06:35

Spalanie ----> http://www.autocentrum.pl/spalanie/
Ja osobiście wybrałbym E39. Ze względu na to, że jest większe.
Celujesz w benzyne czy diesla ? W E39 raczej bym unikał silnika 2.5 td/tds, stara konstrukcja jeszcze z czasów E34, znajomemu nawalił i naprawa kosztowała połowę wartości auta. Jak diesel to lepiej 3.0.
Ja brałbym raczej dużą benzyne+lpg. W starszych modelach BMW to lepsze zawsze były benzyny niż diesle. Za to odwrotnie bywało w mercedesach.
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

21 Kwi 2011, 07:53

Jednemu bardziej sie podoba e39 a drugiemu e46. Zależy do czego jest ci auto potrzebne , czy głównie trasy ( wtedy lepiej 530d ) , czy miasto (wtedy brałbym 320d po lifcie 150km ) i od tego czy masz rodzine i jak dużą . e39 jest wygodniejsze i większe , ale prowadzenie w obu jest wiecej niż zadawalające .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...