REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Krzysiek909 napisał(a): Jaki budżet mniej więcej musiałbym przeznaczyć na zakup poszczególnych wersji, żeby nie kupić trupa na kółkach?
Kao napisał(a):często można kupić naprawdę dobre bmw w przyzwoitych pieniądzach
Kao napisał(a):jaką konkurencję masz dla e46 coupe 230 koni?
Kao napisał(a):faktycznie w 20 letnim aucie padł podnosik szyby kierowcy,disa siada co tydzień a olej bierze tylko BMW, opelki biorą jest git, japończyki biorą jest git a jak temat o bmw to piany dostajesz.
nie odwracaj kota ogonem.szybki napisał(a):no właśnie jak japończyk bierze to jest źle a przy BMW jest ok. bo przecież to tylko branie oleju a paneweczki to tylko kawałek blaszki.
ale co OEM czy zamiennik? czy może oba? A może drzwi całe wadliwe albo szyba, przekoloryzowujesz.szybki napisał(a):Podnośniki szyb są wadliwe a nie stare.
jak to zwykle bywa a potem takowe auto trafia do 2-3-5 właścicieli i auto staje się kiblem.szybki napisał(a):A chcesz się założyć że 3/4 osób pytających o te auta nie zna ich realnych kosztów serwisu ?
Kao napisał(a):nie odwracaj kota ogonem
Kao napisał(a):Ogólnie nie polecam zakupu e46 w Polsce żeby nie było. warto zastanowić się nad innym autem gdzie przeciętny odbiorca nie jest typowym sebixem.
A co ma piernik do wiatraka? szybiarze robią tył a podnośnik jest z przodu a jak znam zasady warsztatowe (chyba że u Ciebie się tego nie stosuje) głównie przy starych gniotach nie tyka się tego czego nie trzeba tykać.szybki napisał(a):Pogadaj z tymi co oklejają szyby jaki jest temat podnośników szyb
ja też, tyle że nie w tym kraju gdzie wszystko musi być najtaniej.szybki napisał(a):A ja właśnie polecam
Od zawsze podobały mi się te samochody a moc jaką oferują wymienione przeze mnie silniki wystarczy mi aż z nawiązką.franccc napisał(a):I serio zabawką na weekendy i to niby z charakterem ma zostać e46?
Mógłbyś podać jakieś propozycje za czym innym warto się rozejrzeć do 30k?Kao napisał(a):Ogólnie nie polecam zakupu e46 w Polsce żeby nie było. warto zastanowić się nad innym autem gdzie przeciętny odbiorca nie jest typowym sebixem.
O jakich kwotach mówimy? Jestem świadomy, że wszystko zależy od konretnego egzemplarza, ale można zakładać, że wkładając ok. 10k w serwis już po zakupie uda się doprowadzić do fajnego stanu? Czy może być i tak, że źle trafiając włożę w auto drugie tyle za ile je kupiłem, a dalej będzie tragedia? Pomijając już opłacalność ładowania tylu pieniędzy w 20 letni samochód.szybki napisał(a):A ja właśnie polecam bo nie ma żadnego innego odpowiednika a jak wyda się trochę kasy (kasa słowo klucz) to można pojeździć i w miarę ok.sprzedać.