Witajcie
Długo myślałem nad wyborem autka i padło na BMW E46, jakoś tak 2002 po lifcie. Głównie dlatego, że nowsze i troszkę więcej kucyków mają te silniki. Mam w związku z tym kilka pytań.
Czy kombi czy sedan w zasadzie nie robi mi większej różnicy, nie tym się będę kierował.
Na pewno chcę diesla, ale do końca nie wiem 2.0 czy 3.0, z pewnością 184KM trzech litrów to kusząca propozycja, tym bardziej, że z tego co się orientuję to dosyć mało pali.
Na pewno chcę automat - tutaj pytanie do szanownego grona, czy są tam jakieś problemy z automatyczną skrzynią biegów? Mój ojciec miał wcześniej E-klasse '96 rok 2,3 benzynka w automacie i takich jaj jakie tam się z tą skrzynią biegów wyprawiały to chyba nigdzie nie wdziałem...
4x4 hmm nie mam pojęcia, na pewno przydatna zabawka w zimie przy tylnym napędzie
Tylko ponownie pytanie, czy ma się tam co popsuć? Czy napęd jest tam stały czy dołączany? (przełączany, wyłączany, nie wiem jak to dokładnie ująć)
Jakieś porównanie co do E46 przed liftem? Różnica w cenie znaczna a czy w jakości także?
Bardzo liczę na jakieś konstruktywne opinie. Można także podzielić się uwagami na temat BMW E46 vs C-klasa 203 lub jakieś Volvo w odpowiedniej klasie.
Piszcie wszystko co macie do powiedzenia na temat E46
Chętnie przeczytam każdą opinię.