BMW E46

26 Wrz 2015, 23:13

Witam!

Od dłuższego czasu rozglądam się za BMW E46 z silnikiem 1.8. Na auto mogę przeznaczyć do ok. 13 tys.

Co sądzicie o poniższej ofercie? Macie jakiekolwiek zastrzeżenia? Na co warto zwrócić uwagę? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (wstępnie udało mi się utargować 12900)

Są jakieś darmowe strony, na których można sprawdzić szczegółowe informacje o numerze VIN? Przy okazji - można kupić brakującą część zderzaka czy trzeba cały?

Proszę o w miarę szybką odpowiedź i z góry dziękuję! :)
Nadim
Nowicjusz

Auto: Toyota RAV4

29 Wrz 2015, 00:04

Zwróć uwagę przede wszystkim na pracę silnika i na błędy. Jest to N42B18, który razem ze swoim większym bratem N42B20 są najbardziej skomplikowanymi silnikami w E46. Sam coś o tym wiem.
Oczywiście do tego dochodzi sprawdzenie typowych bolączek BMW E46.
Jeżeli masz na myśli dół przedniego zderzaka to wygląda na to, że trzeba kupić cały. U siebie patrzyłem i ta listwa wzdłuż stanowi jedną całość z całym zderzakiem.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

29 Wrz 2015, 18:59

Wielkie dzięki.

Poza tym według Was oferta jako całość jest warta uwagi?
Nadim
Nowicjusz

Auto: Toyota RAV4

29 Wrz 2015, 19:08

Tak szczerze mówiąc oferta jest za bardzo niskie pieniądze jak na 2002 rok. Dla mnie podejrzane, dlatego przed kupnem warto to bardzo dokładnie sprawdzić.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Żółte światło na sygnalizatorze to już nie zielone!
    Co robią kierowcy, gdy zbliżają się do skrzyżowania, a światło zmienia się na żółte? Jest to pytanie które powinniśmy zadać również sobie będąc kierowcą. W praktyce wygląda to tak że jedni w pośpiechu ...