REKLAMA
galakty napisał(a):Moim zdaniem jeśli ktoś patrzy na takie auto i pyta ile spali, to go po prostu nie stać na utrzymanie i liczy każdy grosz.
Dokładnie!
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
galakty napisał(a):Moim zdaniem jeśli ktoś patrzy na takie auto i pyta ile spali, to go po prostu nie stać na utrzymanie i liczy każdy grosz.
galakty napisał(a):Chodziło mi o to, że duże auta z napędem na tył, wygodne, itp itd palą swoje i koniec. Gdybym przesiadł się ze swojej Megane na jakieś E46 z 6 cylindrowym potworem to pewnie musiałbym doliczyć z 2-4 litry na 100 km/h więcej. Czy to dużo? Nie wiem, każdy patrzy na to inaczej. Wyliczenia typu 12 tyś za paliwo na rok - a na ropę ile wyda? 10 tyś? Oszczędność ogromna, akurat na turbosprężarkę wystarczy.
Moim zdaniem jeśli ktoś patrzy na takie auto i pyta ile spali, to go po prostu nie stać na utrzymanie i liczy każdy grosz. Trzeba się przyznać do tego. Miałem kupić E36 ale wiem, że bym wydawał za dużo na serwis, paliwo i mechanika. Życie.
Crankshaft napisał(a):Z tego co tu przeczytałem to mogles kupic LEXUSA V8 pali tyle co kompakt (okolo 10litrów w mieście), jest TOTALNIE bezawaryjny, nic nie musisz naprawiać i super wygodny. Dlaczego kupiłeś renault, skoro mogłeś kupić samochód doskonały, który pali tyle samo? Kosztu utrzymania są przecież takie same, bo tamten sie nie psuje no i tak samo mało pali.