BMW E60 sedan

19 Lut 2017, 11:39

galakty napisał(a):Moim zdaniem jeśli ktoś patrzy na takie auto i pyta ile spali, to go po prostu nie stać na utrzymanie i liczy każdy grosz.

Dokładnie! :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Lut 2017, 13:54

Dalej nie rozumiem czemu do bmw e60 podchodzisz w stylu "na takie auto" bo nie jest to żadna nowość i podane silniki są jedne z słabszych/mniejszych dostępnych w palecie.
Aczkolwiek z Twoim stwierdzeniem w niektórych przypadkach jak najbardziej się zgodzę :ok:
CASh
Nowicjusz

Auto: Audi TT
Silnik: 1.8 T 180
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2001

19 Lut 2017, 14:11

galakty napisał(a):Chodziło mi o to, że duże auta z napędem na tył, wygodne, itp itd palą swoje i koniec. Gdybym przesiadł się ze swojej Megane na jakieś E46 z 6 cylindrowym potworem to pewnie musiałbym doliczyć z 2-4 litry na 100 km/h więcej. Czy to dużo? Nie wiem, każdy patrzy na to inaczej. Wyliczenia typu 12 tyś za paliwo na rok - a na ropę ile wyda? 10 tyś? Oszczędność ogromna, akurat na turbosprężarkę wystarczy.

Moim zdaniem jeśli ktoś patrzy na takie auto i pyta ile spali, to go po prostu nie stać na utrzymanie i liczy każdy grosz. Trzeba się przyznać do tego. Miałem kupić E36 ale wiem, że bym wydawał za dużo na serwis, paliwo i mechanika. Życie.

Z tego co tu przeczytałem to mogles kupic LEXUSA V8 pali tyle co kompakt (okolo 10litrów w mieście), jest TOTALNIE bezawaryjny, nic nie musisz naprawiać i super wygodny. Dlaczego kupiłeś renault, skoro mogłeś kupić samochód doskonały, który pali tyle samo? Kosztu utrzymania są przecież takie same, bo tamten sie nie psuje no i tak samo mało pali.
Crankshaft
Nowicjusz

Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Panamera
Silnik: 4.0
Paliwo: Diesel

19 Lut 2017, 15:17

Crankshaft napisał(a):Z tego co tu przeczytałem to mogles kupic LEXUSA V8 pali tyle co kompakt (okolo 10litrów w mieście), jest TOTALNIE bezawaryjny, nic nie musisz naprawiać i super wygodny. Dlaczego kupiłeś renault, skoro mogłeś kupić samochód doskonały, który pali tyle samo? Kosztu utrzymania są przecież takie same, bo tamten sie nie psuje no i tak samo mało pali.

Z tego samego powodu co ja... czyli posiadam 2 auta do zwykłej jazdy czyli lexa V8 który w mieście bez korków pali 12-13l pb (bez eco drajvingu)... i yarisa 1,3 palącego 7-8l lpg. Oba auta doskonale się sprawdzają do tego do czego zostały stworzone. A co do 10l Lexa to trasa taka dosyć spokojna.

A Twój Merc ile spali w mieście :mrgreen: :?:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

19 Lut 2017, 18:56

A co uważacie o BMW E90. Na pewno tańsze jeżeli chodzi o kupno, ale co z naprawami, paliwem, komfortem jazdy itd. ?
TomaszHofman
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1997
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: VW Polo
Silnik: 1.4