BMW E87 320d 2010r. Wymiana amortyzatora a geometria

30 Wrz 2018, 17:02

Witam. Chcę u siostry wymienić amortyzatory z przodu, jednak aby to zrobić trzeba odkręcić 2 wahacze od strony tulei ( 1 na pewno A drugi przynajmniej poluzować na tulei).
I tutaj pytanie..
Czy na tych wachaczach są ustawiane kąty pochylenia koła itp.? Czy mogę Po prostu odkręcić i skręcić z powrotem bez obaw utraty geometrii?..
Od razu dodam że odkręcić na sworzniach jest bardzo ciężko, już 2 torxy złamałem..
damian87
Początkujący

Zdjęcia: 8
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: lexus is200
Silnik: 2.0 155km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

30 Wrz 2018, 17:41

Nie pamiętam dokładnie ale coś mi świta że w z przodu nie ustawia się kąta pochylenia, sprawdz czy masz w wahaczu taką śrubę mimośrodową
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Wrz 2018, 18:09

Właśnie patrzyłem bo mam takie u siebie w IS200 ale te wyglądają na normalne śruby, tylko co mnie zastanawia to że znalazłem na necie zdjęcie wyjętego wahacza i ma po bokach przy tulei takie ząbki...
damian87
Początkujący

Zdjęcia: 8
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: lexus is200
Silnik: 2.0 155km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault Twizy w Łazienkach Królewskich
    Renault Twizy zostało zaprezentowane przy hipodromie w Łazienkach Królewskich, w czasie finałów zawodów jeździeckich w skokach przez przeszkody. Twizy daje początek nowej epoce pojazdów elektrycznych, ...