BMW e90 do 60tys. zł

24 Sie 2016, 10:41

Witam serdecznie,

Chciałem podpytać o kilka rzeczy Was :) A mianowicie od kilku miesięcy chodzi mi po głowie kupno porządnego auta, bardzo chciałbym BMW E90. Kilka faktów o mnie oraz co do auta:

Budżet około 60tys zł.
    Zależałoby mi minimum na silniku 2.0 a najlepiej większym (2.5 lub 3.0, ale wiem że może być ciężko przy tym budżecie)
    Tylko i wyłącznie benzyna
    Fajnie jakby fotele były skórzane
    Wolałbym sedana
    Jazda po mieście jak i po trasie
    Skrzynia manualna

Pytanie do Was zatem, czy przy takim budżecie i moich wymaganiach znajdzie się coś fajnego? Co z silnikiem benzynowym większym niż 2.0? Uda się też coś znaleźć? Gdy szukałem to owszem były z silnikiem 3.0 za 50tys zł ale nie wiem jak to się ma faktycznie cena do takiego modelu.
XardasLord
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 02 2009
Auto: Daewoo Lanos
Silnik: 1.5 16V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Sie 2016, 16:12

BMW e90 z R6 po lifcie są średnie, bo wpakowali tam słabej jakości wtryskiwacze (wtrysk bezpośredni), który sprawia problemy.
Szkoda, że celujesz tylko w manuale, bo tutaj idealnie pasowałby Lexus IS 250 (manuale są średniawe i droga dwumasa)

Mercedes w204 są ciekawe ale podobnie jak BMW. Audi A4 B8 z benzyną jak już to po 2013r.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...