BMW e90 m47 2.0d 163km co przed zakupem/opinie

14 Maj 2021, 22:27

Cześć.
Planuję przesiąść się z e46 318i do e90 320d 163km m47 w bardzo okazyjnej cenie[11k] od sąsiada dziewczyny. Wymienione w aucie podobnie zostało turbo, dwumas, kat czysty, nowy alternator. Miałem okazję przejechać się dłuższą trasę nią i było bardzo przyjemnie, płynnie jedynie olej do wymiany jest. Minusem jest że auto posiada 400k przebiegu[wnętrze w dobrym stanie] i tu moje zmartwienie, często przy takich przebiegach słyszę: auta później nie sprzedasz, wszystko ci się spier.. w przeciągu 3miesięcy itd. Auto było przeważnie użytkowane trasa Holandia-Polska, Orientuje się ktoś jakie są ceny rzeczy i co może się posypać przy takim przebiegu czy nie ma reguły? Jakieś rady co do sprawdzenia silnika mile widziane :D
Qermi
Obserwowany

15 Maj 2021, 07:34

ogólnie silnik całkiem spoko, ekonomiczny przy czym dość mocny, co sprawdzić? to co w każdym aucie przed zakupem, warto by było udać się de kogoś od bmw aby podłączył je pod kompa i sprawdził błędy, parametry itd itp. 11 tyś za e90 to śmieszna cena czy okazja czy wtopa nie mnie to oceniać. Co do części psującuch się i ich kosztów tematów e90 sporo znajdziesz na każdym forum nie ma sensu tego powielać, wystarczy użyć opcji szukaj
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Maj 2021, 09:27

Kao napisał(a):ogólnie silnik całkiem spoko, ekonomiczny przy czym dość mocny, co sprawdzić? to co w każdym aucie przed zakupem, warto by było udać się de kogoś od bmw aby podłączył je pod kompa i sprawdził błędy, parametry itd itp. 11 tyś za e90 to śmieszna cena czy okazja czy wtopa nie mnie to oceniać. Co do części psującuch się i ich kosztów tematów e90 sporo znajdziesz na każdym forum nie ma sensu tego powielać, wystarczy użyć opcji szukaj

Kao i znowu to samo :D Jak ktoś interesuje się takim śmieciem jak e90 w dieslu za 11k to stać go na jazdę tym czymś?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

15 Maj 2021, 11:11

Ale mnie to nie intererere czy kogoś stać czy nie à czy śmieć to już zależy od danego egzemplarza bo są ludzie co jeżdżą latami i jest bezproblemowo a są tacy co potrafią 12k zostawić w pół roku.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

15 Maj 2021, 12:51

Kao napisał(a):śmieć to już zależy od danego egzemplarza bo są ludzie co jeżdżą latami i jest bezproblemowo a są tacy co potrafią 12k zostawić w pół roku.

To jak wierzysz w cuda to tak waściwie możesz zaproponować er7 albo może jakąś Skę ewentualnie jaga też się znajdzie :D
Co do auta bmw to nie wiem bo nie poznalem takich "bezproblemowych" natomiast "bezproblemowych" miłośników jak najbardziej. Oni są zawsze zadowoleni :mrgreen: .

Na tym forum widać jak zwasze zaczyna się opowieść byłego bmkowca :D
szybki
Moderator - Tuning

15 Maj 2021, 19:58

Znałem przypadki i też znam do dziś ale też znam ludzi gdzie włożyli równowartość auta zaraz po zakupie, nie neguje wszystkich egzemplarzy bo są skrajnie różne w zależności od.... w sumie nie wiem od czego bo spotykam bardzo ładne sztuki zadbane a sypiące się a równocześnie totalne gruzy które są tłuczone dzień w dzień a potrzebne im tylko do życia paliwo.

Ps. Wcale nie byłego, mam do dziś i auto i motocykl i nie marudzę.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobre opony ciężarowe wpływają na biznes?
    Opony stosowane w transporcie drogowym stanowi do 5 proc. wydatków firmy, ale ma wpływ na 40 proc. wszystkich kosztów operacyjnych. Od jego jakości przy zakupie, fachowego serwisu przy montażu oraz i potem prawidłowej ...

16 Maj 2021, 17:21

Kao napisał(a):. Wcale nie byłego, mam do dziś i auto i motocykl i nie marudzę.

Chodzi mi o świeżaków szukających auta a mających już za sobą bmw :ok:
szybki
Moderator - Tuning