BMW E90 Opinie !

29 Sty 2016, 07:59

Witam wszystkich zmotoryzowanych pisze tutaj z tego powodu ponieważ przymierzam sie do zakupu pierwszego BMW ogólnie jestem fanem Audi ale chce spróbować czegoś nowego a najbardziej podoba mi sie BMW E90 Limuzyna posiadam na ten cel 35 tyś i nie wiem czy kupię jutro za tydzień czy za pół roku wiec ta suma bedzie rosnąć ale chciałbym zakupić do 35 tys reszta na ewentualne naprawy wiec tak pytanie jest takie jakie silniki sa godne polecenia i na co zwracać uwagę przy zakupie jeżeli macie jakies inne propozycje aut jestem otwarty i wszystko rozważę wrazie dodatkowych pytań prosze pisać dziękuje za pomoc pozdrawiam !
adik1030
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 07 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.9 TDI 130 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Sty 2016, 09:19

Jak e90 to szukaj z rzędową szóstką - w tej cenie to będzie 325i. Silnik sprawia radochę, ładnie brzmi i lubi LPG jakbyś rozważał montaż.
Przy zakupie trzeba sprawdzić wszystkie elektroniczne elementy wyposażenia, bo mogą być drogie w naprawie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

29 Sty 2016, 10:19

Na przyszłość polecam znaki interpunkcyjne, ciężko czyta się zdanie złożone z około 100 słów :ok: .
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2007

29 Sty 2016, 21:39

Jeżeli nie zależy Ci na bardzo niskim spalaniu i chcesz poczuć prawdziwą frajde z BMW to również polecam motor 2.5 . Jeżeli chodzi o lpg to jest to bardziej skomplikowane ze względu na plastikową podłogę (dużo przerabiania).
Jak kupisz zadbany i sprawdzony egzemplarz nie będziesz żałował. Ale pamiętaj że BMW lubi być dopieszczane i nie wybacza zaniedbań.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Idzie wiosna - uwaga na biegaczy i rowerzystów
    W marcu dla wielu osób rozpoczyna się sezon aktywności na świeżym powietrzu. Biegacze zaczynają intensywne treningi do wiosennych imprez biegowych, a do wielu miast po zimowej przerwie wracają rowery miejskie. Na te ...