REKLAMA
Cześć wszystkim. W najbliższym czasie przymierzam się do kupna swojego pierwszego autka mam do dyspozycji 35 000 zł. i nie wiem co będzie lepszym wyborem. Wstępnie nastawiony jestem na BMW e90 320i lub 325i ale pod uwagę biorę również audi a3 8p 2.0TFSI ale odstraszają mnie informacje na temat awaryjności tego silnika. Zastanawiam się również nad hondą accord vii 2.4 190km. Zwracam się z pytaniem głównie do osób które miały styczność z tymi autami ale oczywiście pod uwagę wezmę każdą odpowiedź.
Chodzi mi głównie o awaryjność każdego silnika (tzn pod względem eksploatacji co najczęściej odmawia posłuszeństwa i jakie generuje koszty).Także chciałbym się dowiedzieć które z wybranych prze ze mnie silników ewentualnie najlepiej nadaje się pod instalację LPG. Wy brałem benzynę ponieważ będę głównie pokonywał odcinki po 15 km do pracy i wydaje mi się że diesel pod względem eksploatacji mi się może nie opłacać, chyba że się mylę to który silnik diesla danego modelu możecie polecić. Z góry dziękuję za odpowiedź.