Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
dzida napisał(a):Zostań przy Alfie jak masz pewną, bo w BMW nie odczujesz rewelacji, silnik niczym się nie wyróżnia, nijak nie pasuje do tej marki, a koszty idą w górę.
959 napisał(a):Przy 200km/h chyba 10l palila.
mike napisał(a): diddy79 napisał(a):
Zamienić 159 na biwmdablju 1 to jak przesiąść się na rower
e91 to seria 3 e90 w kombi
dzida napisał(a):Bo diesle BMW są ok jeśli chodzi o stosunek spalanie/ osiągi ale kosztami utrzymania te samochody dają po kieszeni właśnie osprzętem i elektroniką. Wersja 163KM to najlepsza wersja, bo ma rozrząd od przodu. Późniejsze 177KM głównie po lifcie to inne silniki z rozrządem od strony skrzyni biegów i gorszymi wtryskiwaczam
dzida napisał(a):Jak niby to zmierzyłeś? Komputerkiem?
Wg mojego komputerka mój Lexus spalił 7,8l/100km, a w realu wyszło 9,7...
dzida napisał(a):Wg mojego komputerka mój Lexus spalił 7,8l/100km, a w realu wyszło 9,7...
959 napisał(a):Wlasnie nie jestem przekonany czy wersja 163 pozniej tez nie miala rozrzadu od strony skrzyni biegow.
gsmfon napisał(a):Czy wersje 163 mają wszystkie od przodu rozrząd czy też występuje od skrzyni?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW