BMW lub inne do 7 tyś - jakie wybrac?

03 Gru 2015, 18:01

Żebyś się nie zdziwił,z takim podejściem i budżetem odpuść sobie BMW.
Dopiero swoim przyjechałem z warsztatu także wiem co mówie,a mam model e46 który kosztował po opłatach 11550zł w prawie podstawowej wersji i podstawowym silnikiem.
Rozglądnij się za jakąś astrą II,unikniesz wielu problemów jeśli kupisz zadbany egzemplarz.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

03 Gru 2015, 18:33

Pewnie jeszcze sprowadzona ta E46?
Myślisz,że ktoś odda sprawne E46 za 5k gdzie nawet zajechane egzemplarze chodzą po 8k+?
Chcesz kup te za 5k i wsadź drugie tyle albo i więcej w ciągu pół roku.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

03 Gru 2015, 18:42

KUBE napisał(a):sugerujesz ze wszystkie ponizej tej ceny sa uszkodzone? a co z tanszymi e46 ? dzis znalazlem e46 za 5 tys (nie rozbite) i w ogloszeniu ktos twierdzi ze wszystko ok, jakto mozliwe? niedojade do domu po kupnie? przeciez takie auto mozna zwrocic jak ma zatajone wady a jak nie to do sądu.

Ale nikt tu Ci nie zabrania kupować takich aut, my tylko DORADZAMY. A to, że zabijesz się na pierwszym lepszym drzewie, bo auto będzie zespawane z dwóch to nie nasza sprawa. Tylko nie zabij kogoś oprócz siebie.

Jak podpiszesz umowę na Niemca, to nikt Ci pieniędzy za tego złoma nie zwróci. Jest dużo "myków" handlarzy, żeby nabić kupującego w butelkę.

Tu masz E46 za niecałe 5 tysięcy
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Gru 2015, 20:11

KUBE napisał(a):przeciez takie auto mozna zwrocic jak ma zatajone wady a jak nie to do sądu.

Naiwny jesteś. Większość drobnych handlarzy, w najlepszym przypadku sprzedaję samochody zarejestrowane na siebie prywatnie, a częściej nawet nie ma ich nawet w żadnych dokumentach i podpisujesz umowę z osobą, której nawet na oczy nie widzisz. Wracając do opcji, że auto jest zarejestrowane na handlarza, jako na osobę prywatną, to możesz zapomnieć, ze coś wskórasz. Taka osoba nie musi się znać na samochodach i nie musi wiedzieć, ze samochód ma jakieś wady. Jedynie w sytuacji, gdy z samochodem wynikną jakieś problemy prawne lub udowodnisz, ze sprzedający perfidnie zataił przed tobą jakiś istotny fakt. W tym wypadku zostaję sąd, ale w sądzie to ty musisz udowodnić winę sprzedającego(np. poprzez opinie rzeczoznawcy), więc nie jest tak, ze pójdziesz do sądu i od razu przyznają Ci rację. Takie sprawy mogą się ciągnąć długo, co przy aucie za te 5tyś.zł nie ma żadnego sensu.
Ossy napisał(a):
Tu masz E46 za niecałe 5 tysięcy
[link do oferty na Allegro wygasł]

Temu sprzedającemu chyba coś coś ciężkiego na głowę spadło przed wystawieniem ogłoszenia(albo to skutek wypadku). Większość tych jego nowych części uległo zniszczeniu podczas wypadku, wiec jakie one mają znaczenie. Dobrze, ze nie napisał jeszcze, ze auto było bezwypadkowe przed wypadkiem.
Ciekawe też kto mu za to auto da takie pieniądze. Nie nadaję się do niczego innego jak rozebrania na części, a też nic specjalnego i unikatowego w nim nie ma. Jak gość dostanie 1.5tyś.zł to powinien być zadowolony :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

04 Gru 2015, 07:34

ja nie mówie ze kupie e46 za 5tys zł tylko dziwie sie ze tyle przekretów jest na rynku. Gosc od e46 pisze po angielsku ze auto jest sprawne i stoi w londynie haha
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 1915
Auto: passat
Silnik: 1,6
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1912

04 Gru 2015, 18:10

Bo to jest wałek na kasę. Wpłacasz zaliczkę i kontakt się urywa.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus UX z pióropuszem. Kolejny nietypowy projekt
    Brytyjski oddział Lexusa zorganizował nietypowy konkurs. W ramach akcji Lexus Design your own Tattooed Car każdy mógł zaprojektować własną grafikę, która miała szansę trafić na nadwozie crossovera UX. Wygrał ...

04 Gru 2015, 18:19

Ano wpłac kase a my ci wyslemy auto, ktos sie nato jeszcze nabiera?! :o
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Gru 2015, 18:23

Jak widać, są jeszcze jakieś barany :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Gru 2015, 13:01

W sumie to poprzednie auto tez odemnie kupowal komisant i odrazu wydal fakture ze sprzedaza komus innemu. Dzis bylem na gieldzie i prawie same niemieckie auta byly. Z neta jak zobaczycie cos ciekawego to mi wrzuccie link.
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 13:45

Siema, stwierdziłem ze kupie e36 w nizszej cenie (3-6tys) ewentualnie jakas do latwych poprawek-(np wymiana czesci karoserii ale reszta zdrowa) zeby mi zostalo na naprawy, rejestracje, oklejenie szyb itp. Nie musi byc kombi ale odpada wersja compact i cabrio, najlepiej kombi sedan albo coupe. Musi miec silnik minimum 1,8 i najlepiej z podkarpacia ale nie koniecznie. Jakby ktoś widział to wrzuccie link. Ja tu buszuje od rana ale co znajde to z rudą albo sprzedane. :ok:
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 19:33

Znalazlem "takie cos" i chce jechac ogladac jutro [link do Sprzedajemy wygasł] dobry to pomysl? do wymiany amory przednie i filtry instalacji lpg, nie dziala klima, cena juz opuszczona o 500 zł, pomoze ktos? warto czy nie? czyta to ktos wogole? pomozcie bo jestem troche ciemny w autach a jak nie to [link do oferty na Olx wygasł]
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 20:02

[link do oferty na Olx wygasł]
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 20:28

Nie chce być złym prorokiem,ale to już wiekowe samochody i będą miały różne bolączki.
Jednak jeśli będziesz miał budżet na odnowienie i naprawę takich zabytków to jedź oglądaj :) .
Niedługo e36 będzie klasykiem,już teraz znikneły z drogi niczym zimowy śnieg.
W sedanie takie autko będzie miało większy potencjał,nie zastanawiałeś się nad e34?
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 20:41

Nie da sie ukryc ze wiekowe ale bardziej mi sie podobaja niz taka vectra czy zasrany golf. A co tu trzeba za budzet- baza czesci zamiennych z rozbitków jest ogromna wiec to hyba tak drogo nie bedzie, pozatym wlasnie dlatego tu pisze zebyscie pomogli wybrac dobra sztuke i niewydac majatku na naprawy. E 34 odpada niejestem kolekcjonerem potrzebuje auta do jazdy na codzien. Masz jakies lepsze pomysly niz e36 to pisz. A to ze auto wchodzi do klasyków to wlasnie dobrze cene bedzie trzymac a moze dluzej nim pojezdze zrobie na blaszke i bd sie cieszyc i kiedys jeszcze nanim zarobie jak niezajeżdze na śmierc.
KUBE
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Gru 2015, 21:00

Od golfa się odczep przynajmniej do serii nr.3:).
Jakbym dostał ładną sztukę brałbym golfa od razu,zależy też z jakim silnikiem i resztę kasy które darmowo wsadziłem w BMW odłożyłbym sobie.
BMW jest jak narkotyk,przejedziesz się raz wsiądziesz do innej marki i będziesz chciał wrócić do BMW ze względu na świetne prowadzenie,te auta nie boją się zakrętów.
Ale nie jest to samochód typu golf,że zrobisz parę rzeczy,są to usterkowe auta mówie o e46 w e36 było to mniej widoczne bo było trochę lepiej zrobione ale też cudów nie ma.
Nie mówie o tym,że będzie się cały czas psuło tylko na pakiet startowy jeśli właściciel nie dopilnował licz się z większością bolączek tego auta.
Nie są to samochody bezawaryjne tak jak np. audi 80 tylko w audi 80 nie masz nic oprócz prostego auta BMW to coś więcej niż tylko zwykły samochód,pisze to chodź jestem zły na tą markę za to że nie potrafiła zrobić bezawaryjnego samochodu pod koniec lat 90.
Do tego dodaj sobie ile to auto było tłuczone po polskich drogach i to jeszcze na LPG,czy stać Cię na to?
Ile będziesz miał pieniędzy po zakupie na tzw. "pakiet startowy"?
I teraz cytat mojego kolegi który lubuje się w tych samochodach,a sam jeździ audi "O BMW trzeba dbać", a sam teraz sprzedaje swoje audi a4 b6 3.0 w bardzo rzadkim wyposażeniu w skórze itp... bo chce sobie kupić e46 miał wcześniej ładne 320 nic nie było do zrobienia no i nie miał szyberdachu....
Odradzam mu kupno tego modelu,ale ten koniecznie chce mpower czy mpakiet czy jak to się tam zwie,nie wiem dlaczego ale swoje auto też lubię mimo że ma i miało dużo usterek+przepłaciłem za nie rodzi się tu coś takiego jak miłość do BMW.
Sama konstrukcja jest świetnie zrobiona,wymiana tarcz rewelacyjnie prosta nie dorówna temu żaden francuz ale oprócz wymiany tarcz trzeba wyczyścić piasty jeśli tego nie zrobisz a masz pełno rdzy wystarczy tak jak w moim przypadku nie cały miesiąc i masz skrzywione nowe tarcze!.
Czuć to bardzo szybko,bo jak to mój mechanik później powiedział w BMW wszystko chodzi na milimetry,jeśli delikatnie tarcza jest krzywa wszystko czuć na kierownicy bo jest wielowahacz.
KUBE napisał(a):E 34 odpada niejestem kolekcjonerem potrzebuje auta do jazdy na codzien.

A w czym ten samochód będzie gorszy do jazdy na co dzień od e36? Mój znajomy ma e34 touring i bardzo dobrze mu się sprawuje mimo upływu lat.
Ma silnik 2.5 i niesamowity dźwięk przy ruszaniu jedyne co mi mówił to gdybym takie kupował to tylko bez lpg,bo będa mniej wyjeżdżone nie wiem ile w tym prawdy.
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika