Daniel1996806 napisał(a):Wszystkie kanały olejowy wymyte pod ciśnieniem wleci nowy wał i panewki z ASO pompa równiez wymieniona na nową panewka dystansowa wytarta do 0 wydaje mi się że to było przyczyną
może tak , może nie.
to może i tak się okazać że jest mało, jak ktoś tak katował to do upadłego to może się i tak okazać że jest to tak wychlastane że wpakować można w nieskończoność...pytanie jak wyglądają tuleje cylindra czy nie ma owalu, czy nie ma rys, pytanie jak wygląda sam Blok Silnika, może półpierścieni oporowych nie ma do czego zakłądać
, tłoki możliwe że też do wymiany, korbowody też mogły dostać po pupce, a przy katowaniu dostawały, to wszystko trzebaby było bardzo dokładnie pomierzyć i posprawdzać, a najlepiej kupić nowe.
jak panewka się obróciła w korbowodzie to ta korba też raczej do wymiany, pozatym wiadomo pierścienie, uszczelki, uszczelniacze, rozrząd,nowe śruby, będzie ściągnięte to może dolecieć jakieś sprzęgło bo będzie i tak w słabym stanie...do kupeczki będzie się szybko zbierać, później docieranie.
a nie wiadomo jak zawory czy nie poupalane, gniazda zaworowe, Vanosy, Cewki, Świece, dojdzie jeszcze trylion innych rzeczy.
To nie jest tylko że se kupisz wał , panewki i półpierścieni, składasz i jeździsz...oj nie nie nie, to nie jest takie proste
Pozatym po złożeniu i tak może coś wyniknąć że coś dalej jest nie tak.
Można wpakować mnóstwo pieniędzy i dalej będzie kupka,
Powiem szczerze ..osobiście ja bym tego nawet nie chciał za darmo
Dawno temu jak zaczynałem import samochodów to kupowałem z zajechanymi motorami, i remonciki szły, i zawsze jak miało wyjść 4000zł , to wychodziło 8000zł , po prostu pewne rzeczy nigdy nie przewidzisz, a i czasami sam mechanik coś zawali i ponowna rozbiórka,....miałem tak 2x że po złożeniu silnika zatarł się po 30 km
dzisiaj juz się w to przestałem bawić, szkoda czasu, nerwów, uzerania się z mechnikami, nikt tego nie chce za bardzo robić, a jak chce to jakieś absurdalne kwoty są rzucane.
spuść to lepiej komuś innemu i niech ktoś inny się martwi, ty sobie kup dobry sprawny samochód, chyba że masz mało siwych włosów na głowie to ci na pewno doleci po remoncie
opcja nr. 2 jeżeli nie liczysz się z kosztami, masz na to wyjebane, i chcesz spróbować czegoś nowego i chcesz się zabawić w patryka mikiciuka... to proszę bardzo