BMW seria 3 - jest warte uwagi i kupna?

28 Kwi 2022, 09:58

galakty napisał(a):Dbać to można o oleje, wymianę zawieszenia i tym podobne, a nie czujniczki i błędy :ok:

Kiedys moze tak bylo, teraz to trzeba znac wady konkretnego modelu i robic wymiany prewencyjne

czy to cos zlego? napewno utrzymanie auta w dobrym stanie nie jest juz takie proste jak kiedys, ale ogolnie filozofia zapobiegania niz pozniej leczenia jest stara jak swiat, np u mnie w pracy jesli wiem ze jakis silnik czy czujnik ma cykl zycia srednio 50.000h godzin to tak ustalam harmonoigramy przegladow i wym,ian zeby nie dopuscic do awarii tylko wymieniac te elementy prewencyjnie, i tak samo w autach

a ze BMW to kibel to juz dawno sam zrozumialem jak bylem, kiedys napalony na e92 czy pozniej m2, w M2 panewki dalej sa z marchewki a do tego dochodzi jeszcze crank hub, jak ktos nie jest w temacie to ledwo ponad 100tys km i silnik nadaje sie na zlom
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Kwi 2022, 10:27

Podpisuję się pod przedmówcą :ok:
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważajmy na rowerzystów bo to jeszcze nie koniec sezonu
    Wrzesień zaskoczył w tym roku wysokimi temperaturami i wszystko wskazuje na to, że utrzymają się one do końca miesiąca. To dobra informacja dla rowerzystów, dla których oznacza to dłuższy sezon rowerowy. Kierowcy ...
    Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...