BMW Seria 5 530i xDrive

13 Lip 2024, 23:04

Witam

Aktualnie poszukuję auta i wpadło mi w oko BMW Seria 5 530i xDrive z silnikiem benzynowym o mocy 252km z automatyczną skrzynią biegów. Auto jest z 2018 roku i ma przejechane trochę ponad 200 000.

Chciał bym się dowiedzieć:
1) Czy warto w ogóle brać to auto pod uwagę oraz jak wygląda awaryjność tych silników?
2) Czy są to silniki dobrze wykonane?
3) Czy często zdarzają się awarie?
4) Jaki może być koszt eksploatacji takiego auta?

Dodam że wiem że to marka premium i wiąże się to z wyższymi kosztami części. Autem będę podróżował zazwyczaj w dłuższe trasy, aktualnie rocznie pokonuję ponad 20 tysięcy kilometrów.

Rozważam jeszcze zakup Skody superb 2.0 TDI.

Z chęcią wysłucham waszego zdania na temat powyższych samochodów, bo nie ukrywam że dobrze obeznany w tym temacie nie jestem.

Pozdrawiam
shadee
Obserwowany

13 Lip 2024, 23:26

Bmw już dawno soe skończyło, fajne jak nowe później niestety trzeba mieć jakiś fundusz na utrzymanie go przy życiu.
Skoda będzie bezpieczniejszym wyborem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Opony samochodowe, co warto o nich wiedzieć?
    Produkcja opon to oddzielna gałąź przemysłu samochodowego, przeżywająca dynamiczny rozwój, spowodowany zwiększeniem się wymagań wobec ogumienia. Trafiające do produkcji samochody oferują coraz to lepsze osiągi i posiadają ...