trainpro napisał(a): Ktos pisal kiedys wyliczenie na rf i koszty wyszly 6tys rocznie na przestrzeni kilku lat w e90 330d. W e60 bedzie drozej i trzeba sie z tym liczyc. A za 20tys j/w - kupisz smiecia. E39 bedzie troche tansze i mniej problemowe, ale nie znaczy ze tanie.
Temat dotyczył diesla e90 3,0d gdzie ktoś z kilku lat wpisał swoje koszty użytkowania. Z tego co pamiętam chodziło o śmieszne przebiegi jak na diesla i kosztów samych napraw w pyte.
Do tego tam też jest spora grupa tzw.fanbojów szczególnie opcji bmw 3,0d i..
auto do driftu to 3,0d
auto w trase to 3,0d
auto na 5km.dziennie to 3,0d
kraskeusz napisał(a):10k rocznie to co to za koszty? Mniej niż 1000zł miesięcznie. Jakoś mnie to nie przeraża. Coś mi się wydaje że niektórzy tutaj wyolbrzymiają bo jeśli faktycznie tylko tyle kosztuje utrzymanie e60 to wcale nie ma drogo.
To że Cię stać i to jest norma dla Ciebie to nie oznacza że to jest ogólna norma. Dla mnie jest to sygnał że nigdy nie jechałeś nie psującym się autem...
I może uprzedzę Twoje dalsze dywagacje na ten temat bo robię koło 70k.km. rocznie a z bratem około 200k.km. autami premium które nie mają z nami łatwo. I jak miał bym wkładać na auta po 10k to nie chciał bym na nie oddać moczu. Bo tyle wydaje na auta do upalania gdzie pewnie jak bym jeździł normalnie to też bym nie dobrnął do takich kwot.