BMW serii 3 model E36 (1990-1999)

01 Kwi 2008, 18:24

A poza tym co do BMW e36 to poszukaj szczęścia w odnalezieniu interesujących Cię informacji na jednym z wielu forów poświęconych w całości BMW.
Pozdrawiam.
Carpe diem.
Trublu
Nowicjusz

01 Kwi 2008, 22:18

Ja powiem wam szczerze, że mam 1.6 i mi dostarcza emocji z jazdy wiec to wszystko zależy czego dokłądnie się chce....
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

04 Kwi 2008, 11:37

Trublu napisał(a):Hmm..co do silnika 1.8 w tym modelu, to bym powiedział, że potrafi on już dostarczyć dużej przyjemności z jazdy. Gdybyś miał jakiś ciekawy egzmplarz z 1.8 to śmiało bierz.

bardzo fajne autko . polecam w 100% ... oczywiście silniczek musi być co najmniej 1.8 .... żeby miło się jeździło :D ...jeśli chodzi o awwaryjność to te auta nie mają zbytnich problemów.... najlepiej kupować rocznik 1996 :wink: ładna stylizacja ... i chyba najlepszy rocznik dla tego auta
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

04 Kwi 2008, 21:01

Witam! Mialem kilka lat temu e36 2L Coupe.Przepiekna maszyna, bardzo szybka, cudowny dzwięk 6ciu cylindrów silnik bajka i na tym koniec..... Niestety nie posluchalem sie "Starszych" kolegów i nie mając konkretnego kapitału kupilem w miare dobrej cenie wymarzone autko. Nie są to auta ktorymi jezdzą rodzice do marketu na zakupy w niedziele tylko mlodzi ludzie wyciskaja z nich ostatnie soki gdzie i kiedy sie tylko da. Tak wiec kupuj jak najnowszy rocznik zeby jeszcze troche mu tych sił zostalo. Niestety bedziesz musial wydac sporo na e36 jezeli nie chcesz od razu zaprzyjazniac sie z mechanikiem ( u mnie tak bylo). Nie kieruj sie okazja, super felgami, wydechem itd. Spojrz na blachy, zawieszenie najlepiej zainwestuj i wjedz na diagnostyke to wyjdzie wszystko. Heh ja bylem jak w transie slysząc jak 6 cylindrów wchodzi na obroty i kupilem go w ciemno! Radze poradzic sobie z emocjami przy zakupie i na chlodno wszystko sprawdzic zeby sie pozniej móc cieszyc tym autem. Pozdrawiam i
toro
Nowicjusz

Miejscowość: gb

23 Wrz 2008, 19:43

Witam.Tez jestem zainteresowany kupnem tego auta ale dlaczego piszecie zeby go nie kupywac z gazem co sie dzieje takiego.Czy czesci do BMW są drogie,chodzi mi o rocznik od 1991 do 94'.Pytam dlatego ze ja nie potrzebuje auta do szybkiej jazdy tylko do przemieszczania sie samochodem.Bo jestem facetem żonatym i mam dziecko,chodzi mi oto czy ten samochod bedzie spełniał wymagania do jazdy rodzinnej(chodzi mi o sedan\limuzyna).Proszę o odpowowiedzi ludzi ktorzy znaja sie na marce tego auta.Pozdrawiam joker15
joker15
Nowicjusz

Miejscowość: Myszków

07 Lis 2008, 11:06

joker15 napisał(a):Witam.Tez jestem zainteresowany kupnem tego auta ale dlaczego piszecie zeby go nie kupywac z gazem co sie dzieje takiego.Czy czesci do BMW są drogie,chodzi mi o rocznik od 1991 do 94'.Pytam dlatego ze ja nie potrzebuje auta do szybkiej jazdy tylko do przemieszczania sie samochodem.Bo jestem facetem żonatym i mam dziecko,chodzi mi oto czy ten samochod bedzie spełniał wymagania do jazdy rodzinnej(chodzi mi o sedan\limuzyna).Proszę o odpowowiedzi ludzi ktorzy znaja sie na marce tego auta.Pozdrawiam joker15

Joker smiało kupuj z gazem nawet 2 generacji pod warunkiem ze to sa 8zaworowe silniki 1.6 lub 1.8, 2.0 i wieksze to tylko sekwencja. Niewiem skad sie wzielo to zeby nie kupiowac BMW z gazem, zwlaszcza 4cylindrowe silniki bardzo dobrze wspolgraja z gazem. Sam jezdze E36 316i z LPG 2 generacji juz ponad dwa lata zrobilem 30tys km i zero problemów z gazem a jazda oszczedniejsza i nie czuć zbytnio spadku mocy. Auto nie jest stworzone dla rodziny, z tyłu jest srednio miejsca ale oczywiscie dzieci lub nawet mniejsi dorosli sie bez problemow zmieszcza. Bagażnik jest w sam raz, chyba ze jest butla gazowa wtedy troche za mały...
Ipok
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec | BMW E3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowa asystentka o imieniu Alexa dla Lexusa i Toyoty
    Samochody marek Toyota i Lexus zyskają możliwość sterowania głosem dzięki wykorzystaniu cyfrowej asystentki o imieniu Alexa, opracowanej przez Amazon – tak postanowił japoński koncern, do którego należą obie ...

07 Lis 2008, 11:41

Ipok napisał(a):
joker15 napisał(a):Witam.Tez jestem zainteresowany kupnem tego auta ale dlaczego piszecie zeby go nie kupywac z gazem co sie dzieje takiego.Czy czesci do BMW są drogie,chodzi mi o rocznik od 1991 do 94'.Pytam dlatego ze ja nie potrzebuje auta do szybkiej jazdy tylko do przemieszczania sie samochodem.Bo jestem facetem żonatym i mam dziecko,chodzi mi oto czy ten samochod bedzie spełniał wymagania do jazdy rodzinnej(chodzi mi o sedan\limuzyna).Proszę o odpowowiedzi ludzi ktorzy znaja sie na marce tego auta.Pozdrawiam joker15

Joker smiało kupuj z gazem nawet 2 generacji pod warunkiem ze to sa 8zaworowe silniki 1.6 lub 1.8, 2.0 i wieksze to tylko sekwencja. Niewiem skad sie wzielo to zeby nie kupiowac BMW z gazem, zwlaszcza 4cylindrowe silniki bardzo dobrze wspolgraja z gazem. Sam jezdze E36 316i z LPG 2 generacji juz ponad dwa lata zrobilem 30tys km i zero problemów z gazem a jazda oszczedniejsza i nie czuć zbytnio spadku mocy. Auto nie jest stworzone dla rodziny, z tyłu jest srednio miejsca ale oczywiscie dzieci lub nawet mniejsi dorosli sie bez problemow zmieszcza. Bagażnik jest w sam raz, chyba ze jest butla gazowa wtedy troche za mały...

Jak najbardziej kolega ma racje. Sam też mam BMW e36 na gazie 1.6 i chodzi bardzo dobrze. Tylko trzeba uważać żeby kupić zadbany egzemplarz - a to nie jest łatwe :)
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki