BMW serii 5 98-99 + LPG

11 Cze 2009, 23:24

W przyszlym roku planuje zakup uzywanego BMW serii 5 w silniku od 2.0-2.8. Mam pytanie odnosnie montazu instalacji LPG w tym aucie, czy ktos ma lub mial i może się pochwalić jak się sprawuje auto na sekwencji ??
szybki708
Początkujący

12 Cze 2009, 12:48

Kolego jak masz zamiar kupić BMW E39 to tylko i wyłącznie silnik 2800 ponieważ w porównaniu do 2000 (mułowaty) i 2300 (całkiem OK ale spalanie takie jak 2800) wychodzi najlepiej. A co do Gazu to BMW nie do końca lubi gaz ale myślę że jest to kwestia poprawnego założenia dobrej klasy instalacji
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

12 Cze 2009, 18:01

To co kolega napisał powyżej zgadzam się z tym. Ale moja opinia taka że do silników powyżej 2,0 bym nie montował gazu. Moja opinia taka ze raczej nie warto z gazem
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

12 Cze 2009, 18:59

No tak, wszystko ladnie i pieknie ale czemu nie warto inwestowac w gaz do tego auta?? Interesowalyby mnie jakies przykladowe usterki wynikajace z posiadania instalacji gazowej w tym aucie. Tez sie zastanawialem nad 2.8 ale wszystko zalezy od tego jaki egzemplarz w jakim stanie technicznym sie trafi. Ceny paliw a juz nie sa zaciekawe w przyszlym roku prawdopodobnie ropa znowu podskoczy do 100$ za barylke i paliwo tez podrozeje. Narazie gaz jest najtansza alternatywa.
szybki708
Początkujący