BMW vs Toyota vs Mazda

16 Wrz 2008, 20:02

Jakie RZECZYWISTE spalanie maja te 3 samochody ??
BMW e36 320
Toyota Celica 2,0 GT
ew. Mazda 323F 2,0 V6
Zalezy mi na dokladnych i prawdziwych danych, gdyz te ktore mozna znalezc w googlach sa z reguly nie do konca prawdziwe...
Ktory bedzie najmniej palil i pochlonie najmniej pieniedzy w utrzymaniu ???
Czekam na odp....
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

16 Wrz 2008, 23:46

Na pewno znajdziesz tutaj osobę, która sumiennie testowała spalanie w tych akurat trzech modelach i podrzuci Ci na pw tabelki z dokładnymi i prawdziwymi danymi, nie tymi jakie można dorwać na google. Powodzenia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Wrz 2008, 09:31

Wpisz na google "raport spalania XXXXXX" Gdzie xxxxx jest marką samochodu. Trafisz na stronę z raportami spalania napisanymi przez użytkowników tych aut. Czasami nawet piszą pare zdań o swoich 'maleństwach'. To jest całkiem przydatne i wiarygodne bo masz npo 50 raportów a nie jeden. Nie zapomnij wybrać rodzaju nadwozia, silnika itp. W tedy raport będzie bardzo zbliżony do rzeczywistości. Mam nadzieję że nie zostanę posądzony o krypto :roll:
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 12:10

1. Celica , info masz na stronie autocentrum.pl tam masz info o tych autach.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

17 Wrz 2008, 16:58

jiGsaw jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz i nie nabijaj sobie postow...
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

17 Wrz 2008, 17:26

Po prostu chciałem Cię uświadomić jak wygląda sytuacja, od tego jest forum. Wejdź na [link do autocentrum.pl wygasł] - ja korzystam zawsze jak chcę sprawdzić ile co pali, masz opinie użytkowników, wybierasz model itp. ekonomiczność i czytasz, możesz od razu przejrzeć też raporty spalania.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...

18 Wrz 2008, 20:22

dokłądnych danych spalania nigdy nie bedziesz wiedział...zalezy od nogi;) jednak według mnie tak mi sie wydaje to mazda najmniej spali? Toyotą jeździłem juz miałem przyjemność ...do ekonomicznych aut nie należy ...silnik GT..;) w utrzymaniu chyba jeśłi chodzi o cześci najtańsza bedzie mazda? ... Proponuję ci zebys moze znalazł jakis znajomych albo właścicieli aut ..znajomych znajomych którzy posiadają te autka i sam przejechać sie nimi jezeli bedziesz miał taką wygodę...zawsze pewniejszy zakup..
Pozdrawiam
Tiddey
Nowicjusz

Miejscowość: Chodzież

19 Wrz 2008, 11:43

jiGsaw napisał(a):Po prostu chciałem Cię uświadomić jak wygląda sytuacja, od tego jest forum. Wejdź na [link do autocentrum.pl wygasł] - ja korzystam zawsze jak chcę sprawdzić ile co pali, masz opinie użytkowników, wybierasz model itp. ekonomiczność i czytasz, możesz od razu przejrzeć też raporty spalania.

dokładnie - popieram, tam są konkretne raporty napisane - ale z mojego doświadczenia - Toyotka pali około 12/13 w mieście przy jeździe takiej hmm... normalnej nie emeryckiej - BMW praktycznie tak samo - co do trasy to nie wiem bo nie jeździłem - mazdą wogóle nie jeździłem - nawet w mieście :lol:
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych