BMW w Dieslu

25 Sie 2008, 15:37

cześć
nigdy nie jeździłem BMW z silnikiem diesla więc nie wiem jak się on sprawuje w tych maszynach... planuję teraz kupno samochodu i właśnie upatrzyłem sobie takową "beemke" [link do oferty na Allegro wygasł] jak się ma spalanie w takim BMW z silnikiem 2,5 143KM?? a co z osiągami?? przyspieszenie i te sprawy....
karpiol
Nowicjusz

Miejscowość: Wlkp

25 Sie 2008, 19:18

nie polecam silnika tds są one dość awaryjne poszukaj jakiegoś innego diesla
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

25 Sie 2008, 20:41

a silnik TD 2,5 litra 120KM?? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
karpiol
Nowicjusz

25 Sie 2008, 21:02

TDS to nalepsze silniki diesel w BMW oszczedny jak na BMW:D i osiagi tez od BMW nie odstaja czyli wiadomo;]
Ale nie polecam ci tej bmw co podales w llinku bo jest brzydka zdjecia robione na mokro a i tak sie nie blyszczy zapewne dosc bardzo matowy
1www71
Nowicjusz

26 Sie 2008, 11:42

wypowiedziały się dwie osoby które mają zupełnie inne zdanie o TDS-ach... czekam na dalsze info
karpiol
Nowicjusz

28 Sie 2008, 10:02

nie jeździłe, nie miałem TDS ale jeśli Ci to pomoże to ja raczej przychylałbym się do kolegi, który "jest na nie" jesli chodzi o TDS w BMW.
Tak naprawde to BMW ma fajne disle dopiero od 98r tj. w modelach e39 i e46.
Pekińczyk
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...
    Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...

28 Sie 2008, 11:24

Witam!
Znajomy ma takowa 143 konna i przyspieszenie ma naprawde przyzwoite ale dosc duzo spala i sie psuje. a to jakas uszczelka a to jakies łożysko i tak w kółko. ostatnio poszła uszczelka pod głowicą. Generalnie jestem przeciwny.
Odradzam.
stasiowski121

07 Wrz 2008, 11:14

Znam dobrze takie autko ,bo podrozuje takim wraz z kolega czesto z Niemiec.

Jesli chodzi o to spalanie to wg mnie jest ok ja na BMW. :D
Miasto jakies 12l na 100 km, trasa 120-130 km/h : 9-10 l.
Przy 200 km/h ( trzymane w Niemczech :wink: ) opala jakies 20l na 100 km 8) ... ale to przecierz BMW no i 200 to juz nie tak wolno 8)

Jesli chodzi o awaryjnosc to zalezy co sie komu trafi. Mojemu koledze padla tylko pompa wody , wlasciwie nie padla tylko zaczela przeciekac, ale to auto zostalo kupione od pana ktory byl jedynym wlascicielem i na teraz 67 lat....weic to chyba mowi cos o stanie pojazdu :wink:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Wrz 2008, 18:41

mialem kiedys e34 2.5td i jak padla pompa wtyskowa to ja sprzedalem...za nowa pompe powiedzieli mi 3,5tys plus robocisna....ale fakt faktem fajnie sie jezdzilo tylko ta pompa, dosc czesto pada i na orenzadzie za dlugo nie pojezdzisz..;)
zaba
Nowicjusz

09 Wrz 2008, 01:51

ja mialem 524 td (w automacie 1992) zajebista silnik bardzo sobie chwalilem (praktycznie bez awaryjny) przyspieszenie rowniez niczego sobie (to niejest 2.5 benzyna) ale naprawde bedziesz pod wrazeniem zwlaszcza ze szukasz modelu 3 (bac co bac lzejszego) wlasciwosci jezdne dobre nie wiem jak to jest z manualna. diesel to dobry wybor jesli chodzi o serie 3 (bo gaz tu sie nie oplaca) ja jezdzilem swoja 3 lata i sprzedalem wujowi jezdzi do tej pory.
poszukaj tutaj moze cos znajdziesz:

[link do Gratka wygasł]
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: jersey city