REKLAMA
Cześć, potrzebuje Waszej pomocy, chętnie fizycznych użytkowników niż internetowych znawców. Też już wszystko przeczytałem
Zatem do rzeczy, obecnie jeżdżę Oplem Astra 2016 w hatchbacku 150km i niestety w związku ze zmianami w życiu auto jest dla mnie niewystarczające. Po pierwsze dziecko, a po drugie dom, który położony jest kawałek od drogi gruntowej i po deszczu albo zimą po prostu trudno przejechać. Dojrzałem więc do SUVa i jeszcze nie wiem, czy będzie to II auto w rodzinie czy docelowe, ale z pewnością muszę kupić chociażby ze względu na bagażnik to Astry nie mieści się wózek.
Uwagę skupiam właściwie na dwóch modelach BMW X3 E83 oraz Freelander II oba rocznik 2010 w dieslu z tym, ze w BMW 3.0 218km a LR 2.2 160km oba w automacie.
Czy ktoś z użytkowników posiada/posiadał któryś z modeli? Testowałem oba i każdy z punktu widzenia moich potrzeb mi pasuje, ale czy ktoś coś wie więcej na temat długoterminowego użytkowania?
Z góry zaznaczam, że nie interesują mnie żadne pseudo suvy typu Sportage, ix35, Qashqai etc. Po prostu nie ten pułap jakościowy.
Pomożecie? Granica cenowa to 45-50 tys, a więc jeśli ktoś ma doświadczenia z wymienionymi modelami lub ma ciekawa propozycje to będę wdzięczny za pomoc.
Dzięki!