BMW X5 3.0i problem z odpaleniem

25 Wrz 2010, 15:00

Witam,
Kupiłem niedawno X5 i jak wiadomo z nowym autem pojechałem na myjnie :lol: Kupiłem najdroższy program czyli z myciem podwozia.Po tym zabiegu nie mogłem uruchomić auta.Auto zostało ściągnięte do garażu(ciepłego)i tam po wyschnięciu odpaliło bez problemu po czym jeździło tydzień,do momentu gdy spadł deszcz.Po dwu godzinnym jeżdżeniu w czasie deszczu pojawił się identyczny problem.Wygląda to jakby ktoś wyciągnął z auta rozrusznik :twisted: mianowicie jest brak kręcenia silnikiem,wszystko świeci,działa a rozrusznik ani drgnie.Znajomi twierdzą że musze kupić akumulator,w takim razie dlaczego auto nie ma takich problemów gdy jest sucho?? Jest to x5,3.0i,2001r.Może ktoś spodkał się z czym takim!Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Daniel
Liro
Nowicjusz

Miejscowość: Szwajcaria

28 Gru 2010, 17:27

hej kolego jak tam rozwiązałeś już problem z tym odpalaniem???
gawron19
Nowicjusz

Miejscowość: konin

03 Sty 2011, 11:31

Akumulator jest w bagażniku w tym modelu,dość długie są kable do rozrusznika,sprawdz wszystkie łączenia,od akumulatora do rozrusznika,ewentualnie elektryk powinnien zrobić pomiar kabli.Przy rozruszniku przeczyśc wszystkie kable,uzyj przy ponownym dokrecaniu pasty miedzianej.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

05 Sty 2011, 19:25

Leopard napisał(a):Akumulator jest w bagażniku w tym modelu,dość długie są kable do rozrusznika,sprawdz wszystkie łączenia,od akumulatora do rozrusznika,ewentualnie elektryk powinnien zrobić pomiar kabli.Przy rozruszniku przeczyśc wszystkie kable,uzyj przy ponownym dokrecaniu pasty miedzianej.

popatrz na date napisanego postu raczej juz cos z tym zrobil
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

06 Sty 2011, 19:44

kamilszczak00 napisał(a):
Leopard napisał(a):Akumulator jest w bagażniku w tym modelu,dość długie są kable do rozrusznika,sprawdz wszystkie łączenia,od akumulatora do rozrusznika,ewentualnie elektryk powinnien zrobić pomiar kabli.Przy rozruszniku przeczyśc wszystkie kable,uzyj przy ponownym dokrecaniu pasty miedzianej.

popatrz na date napisanego postu raczej juz cos z tym zrobil

Fakt,w ubiegłym roku,a dokładnie 28 grudnia,dawno temu...
życie jest zbyt krótkie żeby jezdzić przepisowo lub dieslem...
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

06 Sty 2011, 20:57

25 Wrzesnia 2010
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...
    Mitsubishi L200 STORM - limitowana seria pickup’a
    W polskich salonach Mitsubishi Motors zadebiutował właśnie napędzany na obydwie osie pickup L200 w specjalnej wersji STORM. Limitowana seria L200 charakteryzuje się bogatym wyposażeniem i bardzo korzystną ceną. Mitsubishi ...