REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mauser92 napisał(a):To 2022 ma wykupioną dodatkową gwarancję 5-letnia (lub do 200 000 km) dodatkowo
ciężko powiedzieć w czasach, gdy w nastoletnich popularnych autach często proste wersje Pb są droższe od swoich odpowiedników 1:1, ale z nowoczesnymi silnikami. Nie siedzę w BMW, więc nie wiem jak ma się wartość rynkowa X4 do X3 (zakładam, że jest podobnie jak w przypadku pierwszego X6 do X5 E70, czyli X6 jest droższe), więc ciężko będzie porównać model niższej klasy do większego.Mauser92 napisał(a):finalnie i w pewien sposób inwestycyjnie
nie pamiętam czy tu na forum, czy gdzieś indziej, ale ktoś pisał, że jakiś jego znajomy odbierał nową siódemkę w hybrydzie i nawet nie wyjechał nią z salonu w dniu jakże uroczystego odbioru, bo padły cele w akumulatorzetoyman40 napisał(a):a brałbym nowe, bo to bmw lubi się to sypać niemiłosiernie, nawet jako nowe.
z obecnych premiumów najlepsze opinie zbierają chyba Volvo i Lexus, AR mieszane (Stelvio uchodzi za bardzo nastawione na sport, nie wiem jak z ogólną jakością i bezawaryjnością). Mercedes - może jest drogi, za to spasowanie wnętrza żenujące, nowe BMW zresztą podobna sytuacja (lipne plastiki w niektórych miejscach). Może pierdoła, ale kierunkowskazy w nowych Mercedesach brzmią dla mnie jak w jakimś PolonezieMauser92 napisał(a):To co innego w takim razie?
toyman40 napisał(a): bym brał lexusa gdybym mial $$$
w ten sposób nigdy nie kupisz auta.Mauser92 napisał(a):co myślicie o Q5/Q8 w tym segmencie cenowym?
niby jest to kompromis, ale jeśli się nad tym zastanowić, to albo wozisz ze sobą bezużyteczny silnik spalinowy, albo elektryczny. No i z takiego połączenia w sumie brak wymiernych korzyści - buspasem nie pojedziesz, za darmo nie zaparkujesz. No i należy zaznaczyć, że naładowane baterie nie oznaczają, że będziesz jeździć 100% na prądzie.Mauser92 napisał(a):Plus co myślicie o opcjach "plug in"?