BMW Z3 - 1.8l / 1.9l / 2.8l

13 Gru 2009, 15:52

Jak zapewne wiele osób zauważyło Z3 zaczyna być sprzedawane w rozsądnych pieniądzach żeby kupić je jako zabawkę weekendową.

Interesuje mnie wasza opinia na temat silników BMW 1.8l / 1.9l / 2.8l (WAŻNE - roczniki 1998 do 2000) nie koniecznie w opakowaniu Z3. Jeżeli ktoś z was jeździ BMW serii 3 i ma ochotę podzielić się informacjami na temat tych silników to zapraszam.

Interesują mnie opinie na temat spalania, wytrzymałości... W skrócie ogólna eksploatacja danego silnika. Nie interesują mnie opinie z czasopism czy serwisów internetowych pisane przez ludzi którzy to już wszystkim jeździli. Jeżeli uważacie że któregoś z tych silników powinienem unikać to proszę opisać powód.

Dlaczego właśnie Z3 a nie np świetna Alfa GTV ? Bo jest bardzo niepraktyczne, siedzi się na tylnej osi i przed oczami długa maska... Jednym słowem klasyczny roadster.

Moje dotychczasowe doświadczenie z silnikami BMW kończy się na V12 rocznik 89 i 2.5l rocznik 92. O nowszych i pozostałych jednostkach nie wiem praktycznie nic dla tego też chciał bym zapytać was o zdanie.
agrafek
Początkujący

Miejscowość: Krakow

24 Gru 2009, 17:41

2.8 - moc przy umiarkowanym spalaniu, do tego łatwo można pomodować na ponad 200km.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...