REKLAMA
Jak zapewne wiele osób zauważyło Z3 zaczyna być sprzedawane w rozsądnych pieniądzach żeby kupić je jako zabawkę weekendową.
Interesuje mnie wasza opinia na temat silników BMW 1.8l / 1.9l / 2.8l (WAŻNE - roczniki 1998 do 2000) nie koniecznie w opakowaniu Z3. Jeżeli ktoś z was jeździ BMW serii 3 i ma ochotę podzielić się informacjami na temat tych silników to zapraszam.
Interesują mnie opinie na temat spalania, wytrzymałości... W skrócie ogólna eksploatacja danego silnika. Nie interesują mnie opinie z czasopism czy serwisów internetowych pisane przez ludzi którzy to już wszystkim jeździli. Jeżeli uważacie że któregoś z tych silników powinienem unikać to proszę opisać powód.
Dlaczego właśnie Z3 a nie np świetna Alfa GTV ? Bo jest bardzo niepraktyczne, siedzi się na tylnej osi i przed oczami długa maska... Jednym słowem klasyczny roadster.
Moje dotychczasowe doświadczenie z silnikami BMW kończy się na V12 rocznik 89 i 2.5l rocznik 92. O nowszych i pozostałych jednostkach nie wiem praktycznie nic dla tego też chciał bym zapytać was o zdanie.