BMW5 opinie o silnikach TDS i TD

09 Lut 2008, 21:55

chcialbym dowiedziec sie czegos na temat silnikow 2.5 tds i 2.4 td w BMW5 E34 slyszalem ze te 2.5 sie przegzewaja i sa awaryjne
adam303
Nowicjusz

11 Lut 2008, 01:02

Jesli chodzi o TD 2,443ccm, ja (a dokładniej mój tato) ma BMW 5 e34. Co do samego silnika: w miarę ekonomiczny, jak na takie rozmiary, jest czym depnąć :) (sprawdzałem :D ) tyle, że: (słowa mechanika)...silniki BMW są takie, że jeśli w nich zepsuje sięjedna z rzeczy, to bardzo często pociąga ona za sobą kolejne. Tak więc sporadycznie są takie sytuacje, że np tylko jedna część padła. Obecnie nasze BMW stoi na parkingu i nie jeździ, bo nikt nie potrafi go naprawić. Co gorsza nikt nie wie co mu się stało ;/ bidulek.....co do 2,5 tds nie bede sie wypowiadał, bo poprostu nie wiem
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

21 Lut 2008, 16:06

ja mam już BMW TDS 2 lata jestem drugim właścicielem w Polsce auto jest bezawaryjne ma przejechane 360 000 km i jeszcze nie była wymieniana uszczelka pod głowicą,jeżdzi na półsyntetyku te same motory są w OPLU OMEDZE ąle jak kto dba tak i ma.Polecam i pozdrawiam :)
wlodek1WP

21 Lut 2008, 20:45

a moze powiesz jaki model BMW masz
mamuska
Początkujący

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 14 03 2008
Auto: BMW=>TOYOTA=>PASSAT
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna do dyspozycji Agnieszki Radwańskiej
    Lexus Polska, przy wsparciu Lexus Europe - podpisał umowę partnerską z Agnieszka Radwańska na rok 2013. Logo Lexus będzie widniało na tenisowym stroju Agnieszki Radwańskiej w wszystkich turniejach Wielkiego Szlema, turnieju ...