Boczne listwy w Seicento - odchodzą

05 Mar 2009, 20:40

Witam
Zakupilem Fiata Seicento i mam z nim taki problem : ma zalozone te boczne listwy na drzwiach (gosc od ktorego kupilem zamontowal je juz od razu przy kupnie w serwisie Fiata) i niestety na lewej stronie auta listwa odchodzi. I z jednej strony (na poczatku listwy) jak i z drugiej (na jej koncu). Czym to moge podkleic, zeby sie trzymalo ? Zastanawialem sie nad SuperGlu (czy tam Kropelke) ale nie wiem czy utrzyma, no a przy tym zastanawiam sie czy nie zniszcze lakieru w przypadku jakiegos zacieku czy kropki nie w tym miejscu, co trzeba...
prosilbym o sugestie, banalny problem, ale problem ;)

pozdrawiam
martini
Nowicjusz

05 Mar 2009, 20:57

Co mi przychodzi na myśl tak na szybko to żadne super glu ! Zniszczysz lakier . Oderwać , odkleić , usunąć starą taśme dwustronną , założyć nową i przykleić . Najlepiej całkowicie usunąć listwy .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

06 Mar 2009, 19:32

Ja w takich przypadkach stosuję tylko silikon,tylko wcześniej powierzchnię dobrze odtłuszczam,może być bezbarwny,gdy złapie to trzyma superowo,nie niszczy lakieru,można oderwać bez problemu gdy jest potrzeba,trzyma mocno!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

06 Mar 2009, 20:15

ja kleje klejem do szyb trzyma ok
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle

06 Mar 2009, 21:36

Dzieki za porady.
Kupilem tasme dwustronną - zerwe listwy, oczyszcze dobrze i od nowa na tasme przykleje. Zobaczymy jaki to da rezultat.
martini
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa generacja Lexusa IS pierwsze oficjalne zdjęcia
    Światowa premiera całkowicie nowego Lexusa IS będzie miała miejsce 15 stycznia 2013 roku na Salonie Motoryzacyjnym w Detroit. Na rynku europejskim nowy model dostępny będzie między innymi w wersji IS 250 oraz w wersji IS ...
    Jak bezpiecznie podróżować z psem?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak bezpiecznie podróżować z psem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Wyjeżdżając z psem na majówkę ...