Bojkot orlenu

21 Lip 2009, 19:49

Ludzie, zróbmy coś w końcu!!! Nie dajmy się tym złodziejom! To my, czyli klienci mamy tu najwięcej do powiedzenia! Bojkot Orlenu 01.08.2009 - wspaniała akcja, tylko musi się to rozejść po Internecie jak najdalej. Jeśli się uda choć w połowie, straty Orlenu spowodowane tą akcją będą wysokie. Zobaczą, że z klientami nie ma żartów, bo jeśli zobaczą naszą mobilizację, zaczną się z nami liczyć!
Podobna akcja - "W Anglii zrobiono bojkot na BP,poproszono aby przez jeden dzień ,nie tankować na stacjach BP w całym kraju i faktycznie BP milionowe straty a ceny paliw automatycznie spadły w dół.Do tego jednak trzeba pospolitego ruszenia.Zróbmy bojkot na PKN ORLEN i po kłopocie".

źródło: moto.wp.pl
Ostatnio edytowany przez MateuszSK, 22 Lip 2009, 00:01, edytowano w sumie 1 raz
MateuszSK
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

21 Lip 2009, 22:53

Dziś w Raporcie na TVN TURBO był bardzo ciekawy artykuł właśnie o paliwie, właściciele stacji benzynowych nakładają o wiele za duże marże zarabiając na swoją kieszeń a ciągnąc po naszych. Nawet w Wielkiej Brytanii, która słynie z ogromny cen paliwa jest taniej niż u nas, paliwo mamy droższe o 30% . ! Niż nasi zachodni sąsiedzi . . .
Ostatnio edytowany przez Austin_Boy, 22 Lip 2009, 00:02, edytowano w sumie 1 raz
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

25 Lip 2009, 22:07

Akurat tak się składa, że tankuję na małej stacji samoobsługowej należącej do właściciela hotelu. Paliwa dostarcza Orlen, a cena jest do 15 gr. tańsza niż na dużej stacji Orlena i nawet o 20 gr. taniej niż np. na Lotosie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lip 2009, 22:37

Ahoj!
Ja bojkotuję Orlen od pół roku, odkąd odkryłem niedaleko siebie stację Auchana.
Borys
Borys68

26 Lip 2009, 12:24

Tak sie sklada ze to orlen ma monopol na paliwa w polsce, nie liczac Lotos'a i Płocka gdzie maja swoje paliwo lecz nie za duzo. Wiec to oni narzucaja wszystkim stacjom ceny paliw. Nie zatankujesz u nich bezposrednio tylko gdzies indziej to i tak kasa trafi wraz do nich.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

27 Lip 2009, 21:27

Z tego co wiem to w Polsce BP też ma od nich paliwo. Wie ktoś, jak jest na Shellu?
shilay
Początkujący

Miejscowość: Toruń
Prawo jazdy: 27 02 2008
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: BMW 320i E36
Silnik: M52B20 2.0 150KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Sports 800 - legenda modelu
    Toyota Sports 800 to pierwszy sportowy samochód firmy Toyota i pierwszy na świecie kabriolet z dachem typu Targa. Eksperymentalny prototyp Toyota Sports 800 Gas Turbine Hybrid był także zapowiedzią bijącego dziś rekordy ...
    Na obcej drodze w okresie Wakacyjnym
    Okres wakacji to czas wielkich wyjazdów. Często przygotowania do nich trwają cały rok, a czasami decyzja o kierunku wyprawy podejmowana jest spontanicznie i w ostatniej chwili. Przed każdą podróżą musimy jednak ...

28 Lip 2009, 20:31

Ja tankuję na Orlenie, skoro tak to w sierpniu ani kropelki. Tylko że w poblizu nie ma żadnej innej firmowej stacji !!! Z całym szacunkiem ale rozgłos by się przydał również poza naszym forum bo jeżeli użytkownicy zbojkotują ww stacje to czy taki gigant odczuje to na swojej kieszeni???????????????????
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

29 Lip 2009, 12:09

Nie tylko my wiemy o tej akcji. Wystarczy wrzucic w google haslo "bojkot orlenu" :wink:
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

31 Lip 2009, 21:09

Zdjęcie

Nic dodać i nic ująć :)
cezars
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Legnica, Polska

31 Lip 2009, 22:45

a strajk to akurat ciekawy pomysł:D:D:D ważne tylko aby rozgłos zrobić....
Ostatnio edytowany przez Pedryl91, 01 Sie 2009, 22:43, edytowano w sumie 1 raz
Pedryl91
Nowicjusz

Miejscowość: Łuków

02 Sie 2009, 01:28

No i jak tak...ktoś ma jakieś statystyki odnośnie tej akcji czy jednak lipa i tyle?
cezars
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Legnica, Polska

02 Sie 2009, 12:06

Hmmmmmmmmmmm a ja się nastawiłem na całomiesięczny bojkot.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

02 Sie 2009, 23:40

Pójde kroczek dalej - zostawiam samochód w domu biorę rower i w ogóle nie tankuję, chyba, że powerade'a:) popieram akcję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sprinter89
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Szczytno

04 Sie 2009, 11:03

sprinter89 napisał(a):Pójde kroczek dalej - zostawiam samochód w domu biorę rower i w ogóle nie tankuję, chyba, że powerade'a:) popieram akcję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no właśnie !! to jest pomysł !! dlatego przyłączę się do kolegi i również biorę się za rower :-) cały sierpień będę jeździł rowerem do pracy - 30 kilomtrów dziennie w jedną stronę a co sport to zdrowie ;-)

zresztą jak znam życie na 100 osób tylko 1 pomyśli i zaprotestuje .... niestety jesteśmy mało "zjednoczonym " narodem
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

05 Sie 2009, 00:13

Pewnie, że samo zdrowie. Ja w dodatku mam tak rozkopaną mieścinę, że na trening (3km) wolę się przebiec niż katować samochód na nierównych drogach i w gigantycznych korkach... :)
sprinter89
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Szczytno